Instagram Stories îți aduce și texte, nu doar poze și videoclipuri

de: Alexandru Puiu
18 01. 2018

Este foarte dificil să reinventezi constant o platformă precum Instagram, dar creatorii săi lansează săptămânal actualizări mai mult sau mai puțin relevante.

Dacă ai simțit cumva că imaginile și clipurile pe care le postezi în Instagram Stories nu reușesc suficient de bine să transmită toate stările prin care treci, poți apela în orice moment la banalele cuvinte. Cel mai nou update adus îndrăgitei rețele sociale te invită să scrii pe un fond color.

Funcția ce urmează să fie introdus la scară largă în următoarele zile este intitulată Type. Aceasta este momentan disponibilă într-un cadru restrâns, dar cei de la The Next Web au reușit deja să o testeze. În prima fază de propagare, doar internauții din Japonia au putut-o testa. Acum, se pare că este disponibilă în diverse colțuri ale Europei.

Pentru a profita de Type, ai la dispoziție un buton suplimentar la baza interfeței standard din Stories. Pe lângă funcțiile clasice precum Boomerang sau Live, Type te lasă să scrii câteva cuvinte. Să-ți alegi fontul și tipul de fundal.

Orice utilizator cu experiență din Instagram știe că ai putut din totdeauna să scrii câteva cuvinte peste o poză. Era suficient să-ți alegi cadrul sau să-l imortalizezi in-app și să alegi creionul din para de unelte. Update-ul de acum îți aduce însă mai degrabă aminte de statusurile colorate de pe Facebook, unde textul este mai important decât fundalul, deși o culoare agresivă are mari șanse să atragă atenția mai ușor în fluxul de postări de pe Instagram. Nu te va opri nimeni să-ți folosești o fotografie ca fundal pentru textul din Type, conform celor de la Mashable.

Ca bonus, cei care țin foarte mult la efemeritate postărilor din Instagram Stories, se pare că vor începe să primească o notificare, dacă cineva face o captură de ecran cu imaginea sau clipul postat recent. Inițial, cei ca vor face un screenshot vor primi un avertisment, dar la al doilea gest similar, gestul va fi comunicat persoanei care a postat.