Funcția care va face din Google Photos un fel de Instagram

de: Daniel Ștefan
22 05. 2018

Google lansează o nouă funcție aplicației Photos, care o va face să semene cu Instagram. Vei putea să dai like la fotografiile care-ți plac.

Sigur, funcția nu e chiar ceea ce pare. Nu este vorba de celebra inimioară specifică Instagram sau Facebook, ci o steluță, pe care vei putea să o dai fotografiilor tale. Da, sună puțin bizar să-ți dai „like” la propriile fotografii.

Fiecare steluță activată imaginii va adăuga, însă, acea fotografie într-un album numit Favourites. Și cam acesta e principalul rol al noii funcții disponibile pe Google Photos începând cu săptămâna viitoare. În România, s-ar putea ca funcția să apară ceva mai târziu, probabil luna viitoare, dar nu e o funcție crucială, așteptată cu nerăbdare pe la noi.

Dacă folosești Google Photos pentru a stoca imaginile din telefon și ești o fire organizată, noua funcție ar putea fi utilă pentru că te ajută să-ți partajezi mai bine categoriile de fotografii, în loc să le ai pe tote la grămadă.

Asemănarea cu Instagram intervine în momentul în care împărtășești funcția Favourites cu prietenii virtuali. În funcție de imaginile pe care le distribui, prietenii îți pot da steluță la fotografie. Google Photos ar puta deveni, astfel, aproape ca o rețea socială.

La Google I/O, evenimentul companiei care a avut la începutul acestei luni, a mai fost prezentată și o funcție de editare a imaginilor pe care le introduci în Google Photos. O editare superficială, cel mai probabil, dar care te ajută să îmbunătățești aspectul fotografiilor, dar vei avea posibilitatea să colorizezi imaginile vechi, funcție care are la bază tehnologia inteligenței artificiale.

Unii utilizatori mai transmit companiei sugestii cu funcții pe care le-ar dori pe aplicație. De exemplu, un utilizator a cerut introducerea funcției de etichetare/tag a unor persoane în imaginile urcate pe platforma online, ca pe Facebook și Instagram.

Astfel de funcții tind, însă, să îndepărteze Google Photos de la scopul ei inițial, iar în condițiile în care nu oricine are acces la imaginile tale, nu văd rostul unor funcții similare cu ale rețelelor sociale.