Google Photos îți oferă fotografii perfecte cu ajutorul inteligenței artificiale

Google Photos îți oferă fotografii perfecte cu ajutorul inteligenței artificiale

În cadrul conferinței Google I/O 2018, oficialii gigantului din Mountain View au detaliat o serie de schimbări care vor fi introduse în aplicațiile și serviciile companiei. Printre ele se numără și actualizări pentru Google Photos.

Cea mai recentă conferință Google a pus accent foarte mult pe inteligență artificială. Rețelele neurale și o serie de algoritmi avansați îți vor face viața mai ușoară când vei încerca să profiți de funcțiile avansate ale telefonului tău mobil. În plus, aplicații precum Google Photos vor automatiza foarte multe procese de editare a fotografiilor, în loc să te forțeze să dedici o cantitatea semnificativă de timp acelorași opțiuni.

Aproximativ 5 miliarde de fotografii sunt vizualizate în Google Photos în fiecare zi, în diverse colțuri ale mapamondului. De cele mai multe ori, cei care deschid o imagine își doresc să o partajeze cu prietenii sau să ajusteze expunerea. Printr-un nou sistem de inteligență artificială care va fi implementat în următoarele săptămâni, toate funcțiile pe care ți le-ai dori pentru editarea unei fotografii vor fi la distanță de o atingere.

Nici nu ai intrat bine în Google Photos și vei putea trimite o fotografie unui prieten, o vei putea roti, vei avea posibilitatea să-i sporești luminozitatea sau să o arhivezi. Un tap pe o acțiune sugerată activează acea opțiuni.

Componente de inteligență artificială te vor ajuta să te joci mai eficient cu culorile din imaginile tale. Vei putea apăsa pe un buton pentru detectarea subiectului unei fotografii și imediat vei putea trece fundalul în alb negru, în timp ce subiectul va rămâne colorat pentru evidențiere. Dacă interacționezi deseori cu fotografii alb negru de acum câteva decenii, Google Photos va încerca să facă o treabă bună în a le colora artificial, la fel ca în cazul imaginii de mai sus. Din nou, va fi vorba de un singur tap. Noutățile din Google Photos ar trebui să fie disponibile începând de astăzi, dar vor ajunge în următoarele săptămâni la toți utilizatorii platformei.

Google_Photos update

Citește și: