Cum folosești modul de lectură din Firefox și la ce îți este util

de: Alexandru Puiu
08 07. 2018

În cazul în care parcurgi volume semnificative de informație prin browser, ar fi bine să știi cum folosești modul de lectură din Firefox pentru a fi mai eficient.

În mare parte, piața browserelor este împărțită între Google Chrome și Mozilla Firefox. În timp ce browserul gigantului din Mountain View este lăudat pentru flexibilitatea derivată din numărul foarte mare de extensii de foarte bună calitate, creatorii Mozilla au apelat la alt mecanism pentru a-l face popular.

Imediat după instalare, Firefox îți pune la dispoziție un set stufos de unelte pe care le poți folosi din start și pe care, în Chrome, le găsești doar în WebStore.

Detaliile contează mai puțin și nu vreau să insist pe motivele pentru care un browser este mai bun decât altul. Importat este să-ți instalezi și să folosești ce te încântă mai mult, deși opinia mea este că ar fi bine ca întotdeauna să ai instalate două browsere de încredere.

Dacă vrei să știi cum folosești modul de lectură din Firefox, răspunsul este cât se poate de simplu. Intri pe o pagină de internet cu un articol sau o știre și, în dreapta barei de adresă, apeși pe butonul foarte similar cu o pagină de carte cu câteva rânduri.

Din gri se va face albastru, iar articolul pe care îl aveai pe respectiva pagină va apărea într-o formă mult mai mare, fără nici un fel de reclame, în centrul ecranului.

În contextul în care a devenit din ce în ce mai greu să citești un articol fără distrageri pe un website, Reader View sau modul de lectură face minuni. În plus, după ce te obișnuiești să-l folosești, vei profita și de butoanele din partea stângă.

Acelea facilitează ajustarea tipului de font folosit, a modului de aliniere al textului și, nu în ultimul rând de modificare a culorii de fond. În definitiv, este mai sănătos să citești un articol cu un font alb pe un fond negru, iar modul de lectură din Firefox facilitează acest lucru.