Samsung a dezvăluit primul ecran care se întinde

de: George Stanciu
30 05. 2017

Samsung încearcă întotdeauna să ne arate ce ne rezervă viitorul, iar acest ecran care se întinde este unul dintre proiectele lor.

Am scris destul de recent că prezentarea unui ecran care se întinde este iminentă, iar după doar o săptămână, Samsung ne arată și produsul despre care vorbeam.Ecranele care se întind ar urma să fie noul pas în cadrul evoluției pieței de ecrane de flexibile, care include și ecranele curbate.

Aceste noi ecrane ar urma să fie cele mai avansate, însă. ”În timp ce ecranele OLED flexibile din prezent pot fi transformate într-o singură direcție, noul panou poate fi curbat, îndoit sau rulat, în ambele părți”, arată un purtător de cuvânt al Samsung Display.

Ecranul care se întinde a fost dezvăluit în cadrul evenimentului Society for Information Display, din Los Angeles, iar prototipul este cel puțin interesant. Ecranul are diagonala de 9,1 inci și este un display dinamic AMOLED, fiind doar un prototip care ne arată că tehnologia există. Cu toate acestea, nu putem spune că nu suntem impresionați.

Chiar dacă nu se vede foarte clar în imaginile de mai sus, ecranul se poate întinde aproximativ 12mm, acesta căpătând o formă convexă sau concavă. Conform celor de la OLEDnet, citați de mashable.com, ecranul folosește tehnologia LTPS (siliciu policristalin de temperatură joasă) pentru ca pixelii să poată fi deformați.

Sunt câteva scenarii în care un asemenea ecran ar putea fi util. Ai putea avea un smartphone care se întinde la dimensiunile unei tablete, astfel încât să te poți uita la un film sau să poți citi o carte. De asemenea, dacă te joci, anumite elemente de gameplay ar putea face ca ecranul să se deformeze, pentru a adăuga o nouă dimensiune universului virtual. Un asemenea element ar putea fi util mai ales în cazul jocurilor horror.

Vorbim, însă, despre un simplu prototip, iar Samsung nu a oferit detalii cu privire la planuri de comercializare a acestui ecran care se întinde.