22 mai 2017 | 12:41

Samsung urmează să dezvăluie primul ecran care se întinde

ACTUALITATE
Samsung urmează să dezvăluie primul ecran care se întinde

Samsung Display ar fi gata să prezinte un ecran flexibil și care se întinde, în cadrul unei conferințe din SUA.

Conform surselor care au informații ceva mai detaliate despre conferința care ar urma să aibă loc mâine, 23 mai, Samsung plănuiește să dezvăluie un panou LED organic, cu diagonala de 9,1 inci, și care are o proprietate unică: se poate întinde. Ecranul ar urma să fie dezvăluit în cadrul evenimentului Soeciety for Information Display 2017, care se desfășoară la LA Convention Center, între marți și joi.

Ecranele care se întind ar urma să fie noul pas în cadrul evoluției pieței de ecrane de flexibile, care include și ecranele curbate. Aceste noi ecrane ar urma să fie cele mai avansate, însă. ”În timp ce ecranele OLED flexibile din prezent pot fi transformate într-o singură direcție, noul panou poate fi curbat, îndoit sau rulat, în ambele părți”, arată un purtător de cuvânt al Samsung Display, citat și de androidauthority.com.

Ecranul ar putea să se deplaseze până la 12mm într-o direcție, atunci când este apăsat, iar apoi ar putea reveni la poziția inițială, la fel ca un balon. Asta ar putea însemna că telefoanele viitorului ar putea avea ecrane care sunt mai puțin probabile să se spargă. În plus, ecranele de acest fel ar putea să se întindă sau să se contracte, în funcție de situație.

Între timp, producătorul coreean ar urma să dezvăluie și un display de 1,96 inci, cu rezoluție Ultra HD. Asta ar însemna ca display-ul să aibă o densitate de 2250 pixeli per inci. Într-adevăr, e foarte probabil ca atât LG și Samsung să pregătească telefoane cu ecrane pliabile, urmând ca acestea să fie lansate în 2018. Din păcate, nu știm cât mai durează până ce display-urile flexibile vor deveni realitate.