Qualcomm pregătește noi tehnologii pentru camerele telefoanelor cu Android

de: George Stanciu
15 08. 2017

Qualcomm pregătește noi sisteme care să îmbunătățească experiența de utilizare a camerelor telefoanelor cu Android.

În 2016, Qualcomm prezenta sistemul de camere duale Clear Sight, creat alături de Spectra ISP, promițând ”rezultate uimitoare care se apropie de vederea umană”. Acum, aceștia aduc pe piață a doua generație de module, care aduce vederea 3D pe dispozitivele Android care folosesc platforma Qualcomm Snapdragon.

Ceea ce promite Qualcomm este un sistem de camere duale care poate vedea în adâncime și care detectează mișcări în timp real, folosind doar componente standard. Producătorii pot folosi astfel de produse pentru realitate augmentată sau pentru securitate biometrică.

Inițial, ne-am putea gândi să comparăm noua tehnologie cu Google Tango, care se bazează pe o variantă optimizată de Snapdragon 835. În timp ce Tango folosește echipament specializat care vine la pachet cu senzori și camere create pentru aplicații de AR, noile module Spectra sunt înlocuitoare pentru camerele standard de pe telefoane.

Folosind noul sistem în cadrul camerelor principale, aplicațiile pot urmări mișcări și pot determina distanța folosind proprietăți de detectare a profunzimii. Dezvoltatorii vor putea folosi asemenea tehnici pentru a crea aplicații care încorporează realitatea augmentată.

Folosite în cadrul camerelor secundare, tehnologiile de securitate biometrică bazate pe scanare de iris sau pe recunoaștere facială 3D vor fi îmbunătățite semnificativ. Datele colectate de către camerele foto sunt procesate în timp real, astfel că se creează o punte între sistemele existente și platforma specializată Tango.

Qualcomm nu a anunțat partenerii care vor să încorporeze noul sistem Spectra, dar cei interesați ar trebui să dezvăluie în viitorul apropiat cu ce noutăți vor veni pe piață.