Mașinile autonome de la Volvo sunt derutate de… canguri

de: George Stanciu
02 07. 2017

Volvo, la fel ca alte companii producătoare de autoturisme, lucrează la dezvoltarea tehnologiilor pentru mașini autonome.

Spre deosebire de alți producători, aceștia au descoperit o problemă ciudată cu sistemul de navigație al mașinilor. Automobilele au fost testate în pustietatea australiană, iar compania au descoperit că mașinile sunt puse în dificultate și sunt derutate de canguri.

Sistemul de detecție al automobilelor a mai avut de-a face cu animale mari și în trecut: mașinile Volvo s-au întâlnit cu elani când au fost testate în Suedia și știu cum să răspundă și când se întâlnesc cu cerbi, caribou sau alte animale de talie mare.

Cangurii, în schimb, sunt destul de diferiți de aceste animale, iar săriturile acestora derutează sistemele. ”Atunci când cangurii sunt în aer, sistemul crede că animalele sunt mai departe, iar când aterizează, consideră că acestea sunt mai aproape”, spune managerul tehnic al Volvo Australia, David Pickett, citat de engadget.com.

Cangurii provoacă majoritatea coliziunilor dintre vehicule și animale de pe teritoriul australian. Rezolvarea acestei probleme legate de sistemul de detecție al mașinilor autonome, pentru ca acesta să poată vedea și analiza corect animalele, este parte a procesului de dezvoltare.

Cu toate acestea, inginerii de la Volvo nu s-au așteptat la situația în care cangurii vor ajunge să împiedice compania să-și respectele termenele-țintă legate de producția de mașini autonome și lansarea lor pe piață. Din cauza acestei noi probleme, procesul de cercetare și dezvoltare s-ar putea prelungi și ar putea devansa data de lansare.

Cei de la Volvo au intrat într-o serie de parteneriate cu nume mari, cum ar fi Autoliv și Nvidia, pentru a dezvolta tehnologia pentru mașini autonome. Compania speră ca primele astfel de automobile să fie scoase la vânzare în 2021.