Dubai a trecut la mașini autonome de poliție, iar orașul va fi plin până la finele anului

Dubai a trecut la mașini autonome de poliție, iar orașul va fi plin până la finele anului

Cei din Dubai au fost dintotdeauna avansați tehnologic datorită bugetelor incomensurabile obținute din petrol. Din același motiv, vor avea mașini autonome de poliție.

Au trecut doar câteva luni de când autoritățile din Dubai au anunțat că vor introduce în circulație taxi-uri zburătoare pentru pasageri. Acestea ar trebui să facă valuri prin localitatea din Emiratele Arabe Unite în această vară. Următorul pas în tehnologizarea orașului gigantic constă în implementarea unei flote de mașini autonome de poliție.

Noua serie de mașini autonome va avea posibilitatea să scaneze numerele de înmatriculare ale autovehiculelor din trafic, cât și fețele persoanelor cu scopul de a identifica răufăcători. Deși o astfel de mașină de poliție ar putea opera complet autonom, un polițist se poate urca în orice moment la volan pentru a prelua frâiele operațiunii.

Nativ, orice mașină de poliție autonomă din Dubai se va descurca singură la a executa patrole prin diverse colțuri ale localității. Folosind o serie stufoasă de senzori și tehnologii biometrice avansate va reuși să identifice posibilele necazuri și să expedieze imediat un raport către sediul poliției.

Autoritățile din Dubai speră că implementarea acestei flote și prezența ei pe străzi va fi suficientă pentru a micșora rata criminalității din teritoriu. În teorie, răufăcătorii ar trebui să se simtă amenințați doar pentru că le văd în zare. Noile mașini de poliție vor ajunge pe străzi până la finele acestui an și vor fi livrate la pachet cu dronă ce poate fi controlată de la centrul de control al poliției pentru a analiza mai eficient desfășurarea anumitor evenimente.

Firma responsabilă de realizarea bolizilor este intitulată OTSAW Digital și are sediul central în Singapore. Autoturismele vor fi intitulate O-R3 și vor descrise ca fiind roboți de securitate. La bord, vor avea un scanner laser, o cameră termică, mai multe camere HD, un senzor GPS și un sistem futurist de navigație pentru a nu se rătăci niciodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI