Cinci moduri prin care poți îmbunătăți durata de viață a bateriei telefonului tău

de: Claudiu Râpan
28 05. 2017

De când au apărut, smartphone-urile au adus cu sine problemele cu bateriile care aveau durata de viață a bateriei foarte redusă, cel puțin la început. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, producătorii de smartphone-uri au început să integreze baterii mai mari și mai performante, fapt care a îmbunătățit și durata unui ciclu de încărcare. Odată cu trecerea timpului însă, acestea dau semne serioase de uzură și ajungi să devii sclavul încărcătorului la purtător.

Am alcătuit o listă cu cinci moduri simple prin care te poți bucura de o durată de viață mai mare a bateriei tale, îmbunătățindu-i drastic și autonomia.

Dezctivează-ți vibrațiile

Nu, nu mă refer la vibrațiile care te atenționează atunci când primești un apel sau un mesaj de la cineva, ci la cele care îți trimit un feedback atunci când tastezi sau când folosești anumite funcții ale telefonului. Prin această metodă îmbunătățești simțitor durata de viață a bateriei.

Folosește un wallpaper negru

Această metodă prin care îmbunătățești durata de viață a bateriei este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Dacă telefonul tău are un ecran AMOLED, atunci folosirea unei imagini de fundal în care predomină negrul te va scuti de multe bătăi de cap cu bateria. Asta pentru că acest tip de ecran are nevoie de baterie pentru a ilumina doar pixelii colorați, nu și pe cei negri. Pe scurt, cu cât mai puțini pixeli colorați de iluminat, cu atât mai multă baterie economisită.

Ai grijă cu serviciile de localizare

Serviciile de localizare funcționează în fundal și mănâncă extrem de multă baterie dacă nu ești atent. Pentru a controla acest aspect trebuie să umbli la setări și să dezactivezi folosirea lor în permanență de către aplicațiile de care nu ai nevoie. Pe scurt, poate vrei să economisești baterie atunci când te uiți la un film și nu ai nevoie de Google Maps care să te localizeze continuu, chiar și atunci când nu rulezi aplicația.

Actualizează-ți software-ul

Tot timpul trebuie să ai grijă să îți faci update-urile. Chiar dacă multe dintre ele nu îți iau ochii atunci când vine vorba de feature-uri noi introduse, chiar și cele mai neînsemnate pot face o diferență enormă în ceea ce privește durata unui ciclu de încărcare. De altfel, cele mai multe dintre update-urile mici chiar asta fac. Se adresează unor bug-uri minore găsite în sistemul de operare, optimizând astfel celelalte sisteme care îți țin telefonul în funcțiune.

Dezactivează-ți funcția Bluetooth

Mai toată lumea uită pornită această funcție. Fie că ai nevoie de ea pentru conectarea la un headset sau pentru transferul de fișiere, tinzi s-o lași deschisă considerând că acest lucru nu va afecta funcționarea telefonului tău. Nimic mai greșit. Bluetooth-ul mănâncă foarte multă baterie fără ca tu să-ți dai seama de asta. Trebuie să ai grijă să-l ții dezactivat mereu, atunci când nu ai nevoie de el.