Aceste baterii de telefon au stingătoare de incendii încorporate

Aceste baterii de telefon au stingătoare de incendii încorporate

O echipă de cercetători a reușit să creeze baterii de telefon care nu provoacă incendii, deoarece au stingătoare de incendii încorporate.

În urma evenimentelor cauzate de Note 7, întreaga industrie a început să testeze minuțios bateriile introduse în telefoane, dar cercetătorii de la Stanford University vin cu o nouă propunere. Invenția lor apare deja în jurnalul Science Advances, iar conceptul de funcționare este mai simplu decât ar părea.

Aceste prototipuri de baterii de telefon, bazate pe tehnologia litiu-ion, conțin o capsulă de trifenil fosfat. Dacă bateria prezintă risc de incendiu, mai exact, dacă temperatura internă a acesteia ajunge la 150 de grade Celsius, capsula integrată se va topi, eliberând trifenil fosfat.

Trifenilul fosfat este un produs chimic ce poate fi folosit pentru stingerea incendiilor și este extrem de eficient. Testele efectuate de echipă arată că un incendiu de baterie de telefon poate fi stins în doar 0,4 secunde.

O astfel de implementare în cadrul viitoarelor baterii de telefon s-ar putea dovedi indispensabilă pe viitor, având în vedere că acumulatorii de tip litiu-ion sunt predispuși la probleme. Un simplu defect de producție sau o încărcare improprie a unei astfel de baterii reprezintă un risc major, deoarece acumulatorul poate lua foc și poate chiar să explodeze, arată 9to5google.com.

Deși Samsung încă nu a oferit un răspuns oficial cu privire la ceea ce au descoperit în urma analizelor efectuate asupra dispozitivelor Note 7, bateriile sunt, fără doar și poate, vinovatul pentru incendiile și exploziile telefoanelor.

Bateriile litiu-ion au o popularitate din ce în ce mai crescută, în continuare, pe măsură ce ne bazăm pe acestea pentru din ce în ce mai multe dispozitive din jurul nostru, dar le integrăm și în mașinile electrice. Tocmai de aceea, o metodă de siguranță de acest fel este binevenită în design-ul bateriilor.

Citește și: