Aplicația românească Intersect vrea să nu-ți ratezi sufletul pereche, oricât de timid ai fi
Aplicația Intersect, realizată de trei tineri români, a fost lansată oficial miercuri seară. Intersect este o aplicație de ”missed connections” și este destinată în special liceenilor, dar de folosit o poate folosi oricine.
Laurențiu Ion, Bogdan Tirca și Alex Dobrin sunt cei trei tineri din spatele Intersect. Ei testează aplicația de ceva timp prin licee și au ajuns deja la 100.000 de utilizatori fără vreun fel de promovare, bazându-se doar pe recomandările pe care le-au făcut utilizatorii. Intersect se recomandă drept un leac pentru timiditate.
”Aplicația îți recomandă prieteni noi cu care te-ai intersectat în diverse locuri de-a lungul zilei. Este un leac impotriva timidității și o șansă de comunicare cu persoane pe care le-ai văzut în realitate. Acum, dacă îți zânbește băiatul cu cei mai frumoși ochi albaștri sau fata cu cel mai năucitor zambet la metrou sau la cafenea, poți intra pe Intersect si vă veți găsi reciproc”, spun cei trei despre aplicație.
Intersect are un mod de funcționare destul de simplu. Se folosește de GPS-ul smartphone-ului și apoi compară datele de la ceilalți utilizatori pentru a-ți arăta persoanele cu care ai împărțit, măcar pentru câteva clipe, același spațiu.
Conceptul nu este nou. Înainte de Intersect a existat Wabbit, aplicație bazată pe aceleași principii, dar diferită ca interfață, despre care v-am vorbit aici. Aplicații similare există în străinătate de mult timp (Happn, Spotted, RedPost), însă cei trei susțin că aplicația lor se diferențiază în special prin publicul țintă: liceenii. Laurențiu Ion spune că tinerilor din licee le este rușine să vorbească față în față din prima, lucru care este de înțeles, având în vedere că vorbim despre o generație născută cu digitalul ”sub nas”.
Totuși, oricine poate folosi aplicația, indiferent de vârstă, însă pot fi setați parametri, astfel încât să nu te poți ”intersecta” decât cu persoane cu vârsta și genul dorite de tine. Poți trimite mesaje și cereri de prietenie.
Ca o funcționalitate nouă, fondatorii Intersect au adăugat și o ”mașină a timpului” care îți va permite, chiar dacă ai instalat aplicația abia acum, să te ”teleportezi” într-o anume zi și într-un anume loc când ai văzut o persoană care te interesează.
Practic, Intersect este o aplicație de dating, chiar dacă nu se recomandă așa. Totuși, spre deosebire de Tinder, cel puțin în teorie, s-ar baza pe faptul că doi oameni s-au văzut deja față în față măcar odată. În practică, lista de Intersect a utilizatorilor va fi populată foarte rapid de persoane pe care nu le-au întâlnit, deoarece, deocamdată, e suficient să treci pe lângă un bloc în care locuiește un alt utilizator Intersect pentru a-ți apărea în listă.
Ion, Tircă și Dobrin au dus conceptul în San Francisco și au pornit o runda de finanțare, iar aplicația este evaluată acum la trei milioane de dolari. Cei trei speră să se extindă și în SUA, însă rămâne de văzut cum vor putea să îi convingă pe utilizatorii altor aplicații de acest gen să schimbe tabăra. Aplicația Intersect este gratuită și funcționează cu terminalele cu Android și iOS.