Încă un motiv să nu mai plătești abonamente mari: WhatsApp le permite tuturor să sune

de: Bogdan Cristea
31 03. 2015

Cel mai nou update WhatsApp a început să fie livrat și le va permite tuturor utilizatorilor să efectueze apeluri voce folosind aplicația.

Până de curând, posibilitatea de a efectua apeluri de voce folosind WhatsApp era rezervată pentru câțiva utilizatori. Acum, însă, grație celui ai nou update, toți cei ce folosesc aplicația vor beneficia de acest lucru. Nu mai sunt necesare invitații sau diverse hack-uri. Cea mai nouă versiune a aplicației este 2.12.19, iar dacă nu ați primit-o încă, trebuie să știți că există metode alternative. Conform celor de la Android Police, puteți vizita site-ul oficial al aplicației, acolo unde versiunea este disponibilă, sau o puteți descărca de pe APK Mirror.

Android Police menționează, de asemenea, că trebuie să bifați ”Unknown Sources” în setările de securitate pentru a putea instala aplicația. În aplicație, veți avea acum trei secțiuni: Calls, Chats și Contacts. La secțiunea calls vi se vor afișa toate apelurile din trecut, atât efectuate, cât și primite sau ratate. Apelurile vor putea fi inițiate foarte ușor din aplicație, însă opțiunea de a suna folosind serviciile oferite de rețea nu mai există.

La prima vedere, ar părea că cele două servicii extrem de cunoscute deținute de Facebook concurează între ele. Atât WhatsApp cât și Facebook Messenger oferă posibilitatea de a da mesaje și de a efectua apeluri voce. Dacă ne uităm mai atent, însă, există diferențe care au ieșit la suprafață mai ales în ultimul timp.

Diferențele dintre WhatsApp și Facebook Messenger

Facebook Messenger a devenit o platformă pentru alte mici aplicații, extensii și funcții avansate create de companii mai mari sau mai mici. Practic, în interiorul programului pentru conversații virtuale, veți putea rula alte programe care nu trebuie să fie neapărat adiacente ca și funcționalitate ideii de chat.

Vreți să trimiteți GIF-uri prin Messenger? O puteți face prin intermediul noii extensii Giphy. Vreți să partajați rezultate sportive în timp real? Există o aplicație pentru asta. Din start, vor exista nu mai puțin de 40 de astfel de add-on-uri la care puteți apela pentru a extinde într-un mod semnificativ abilitățile Facebook Messenger. Pentru a grăbi adopția acestor mici progrămele, când cineva vă trimite un fișier folosind o extensie, Messenger vă recomandă să o instalați și voi pentru a avea acces la acel volum de informații.

De cealaltă parte, WhatsApp va rămâne, cel puțin pentru moment, o aplicație concentrată strict asupra mesageriei scrisă și vocală. Nu vom vedea aici transferuri de bani sau alte servicii care au fost recent adăugate pe Facebook Messenger. Nu vom avea parte de reclame, sau alte elemente care nu au legătură cu esența aplicației. În acest fel, WhatsApp și Facebook Messenger se adresează unor categorii diferite de utilizatori, iar o coexistență a acestora este perfect posibilă din această cauză.