„WTF? YOLO!” sau cum limba engleză se duce în jos din cauza internetului

de: Alexandru Puiu
27 05. 2015

Cea mai recentă actualizare adusă dicţionarului Merriam-Webster ne confirmă că limba engleză îşi pierde din farmecul shakespearian în fiecare an.

Orice limbă scrisă sau vorbită se află în permanentă evoluţie, iar în 2015, internetul se pare că e principalul vinovat pentru acest trend. Dacă ne uităm la cel mai recent set de cuvinte adăugate în dicţionarul Merriam-Webster pentru limba engleză este evident că majoritatea termenilor nu existau în urmă cu 10 ani. La fel de surprinzătoare este universalitatea noilor elemente prezente în acest update.

În total, în cadrul celei mai recente actualizări aduse dicţionarului Merriam-Webster, au fost introduse peste 1700 de cuvinte. Printre ele se numără net neutrality, click fraud, clickbait, meme, photbomb sau emoji. Pentru că mulţi dintre noi le folosesc şi atunci când vorbesc nu doar când scriu un SMS, din 2015, Merriam-Webster include şi câteva prescurtări mai mult sau mai puţin decente, precum WTF, NSFW, YOLO şi alte abrevieri pe care dacă nu le cunoaşteţi, este suficient să întrebaţi un adolescent. Dacă eraţi curioşi care sunt termeni non-tehnici introduşi, lista include cuvinte precum „jegging” sau „colosal squid”.

Dintr-un punct de vedere, direcţia spre care se îndreaptă limba engleză prin astfel de actualizări nu este nici pe departe una pozitivă. Având însă în vedere că am început să vorbim în prescurtări şi , dacă respectivele asocieri de litere sunt adoptate la scară largă, ar fi absurd să nu le vedem în sau Merriam-Webster.