Jumătate din populația țării își va schimba telefoanele în următoarele trei luni?

de: Octavian Palade
01 07. 2015

Consumatorii români sunt interesați de noile tehnologii, potrivit studiului anual Techonomic Index, realizat de Samsung și remis Playtech. Studiul ar trebui să ofere o privire cuprinzătoare asupra comportamentelor și atitudinilor față de tehnologie a 18.000 de consumatori europeni.

Apetitul românilor pentru tehnologie crește, aceștia fiind mai înclinați să cumpere dispozitive de ultimă generație decât media europeană. Studiul a fost realizat online, pe 1.000 de respondenți cu vârsta peste 16 ani.

Studiul arată că românii vor face investiții semnificative în tehnologie în perioada următoare. Astfel, află că ”în comparație cu ceilalți europeni, de două ori mai mulți consumatori din România plănuiesc să cumpere un televizor nou sau accesorii de gătit și curățenie în casele lor în următorul trimestru”. Mai mult, ”România, 15% dintre utilizatori intenționează să își cumpere o tabletă în următoarele trei luni, față de media europeană de 11%”.

Partea ciudată este că, dacă studiul celor de la Samsung este corect, magazinele ar trebui să își facă stocuri serioase de smartphone-uri, pentru că aproape jumătate din populația României ”intenționează” să-și cumpere telefoane noi în următoarele trei luni. Mai exact, spune studiul, ”30% dintre români intenționează să cumpere un telefon mobil în următoarele 3 luni”. ”Jumătate dintre cei care își doresc să achiziționeze un telefon nou își doresc o performanță mai bună, la fel și în cazul laptop-urilor. Un sfert (28%) înlocuiesc un dispozitiv mobil sau laptop stricat (22%).”

Studiul Samsung mai arată că ”majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%. În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.”