30 iun. 2015 | 12:11

Samsung va lansa mai multe dispozitive cu Tizen anul acesta

ACTUALITATE
Samsung va lansa mai multe dispozitive cu Tizen anul acesta

În cursul acestui an, Samsung ar putea lansa mai multe telefoane dotate cu propriul său sistem de operare.

Coreenii de la Samsung nu vor renunța la sistemul lor de operare. La un moment dat, aceasta a declarat că este mai ”ușor” decât orice alt sistem de operare mobil de pe piață. Eficiența ar urma să fie principalul său atu, Tizen fiind capabil să ofere performanțe foarte bune chiar și cu un hardware slab. Cu alte cuvinte, va fi ideal pentru telefoanele low-end de pe piață. Deși Samsung a făcut eforturi pentru a-și promova sistemul de operare, acesta s-a regăsit pe niciun flagship până în acest moment.

Totul s-ar putea schimba în curând, conform unor zvonuri publicate de Reuters. Astfel, gigantul din Coreea de Sud ar urma să lanseze un număr de dispozitive cu Tizen în cursul acestui an. Având în vedere că acestea s-ar putea încadra în diverse categorii de prețuri, există șanse ca Samsung să lanseze, în sfârșit, un telefon high-end cu Tizen.

Samsung are de gând să-și construiască propriul ecosistem de aplicații pentru Tizen, însă trebuie să mărească numărul de utilizatori și să atragă atenția dezvoltatorilor. Pentru a realiza acest lucru, compania ar putea lansa nu doar câteva telefoane dotate cu sistemul său de operare, ci și o tabletă. În acest moment, Tizen se regăsește și pe dispozitive de tip smartwatch și TV-uri.

Samsung Z1 este singurul telefon cu Tizen, beneficiind de un ecran de 4 inci cu o rezoluție de 800 x 480 de pixeli. Mai găsim un procesor dual-core de 1,2GHz, 768MB RAM și 4GB spațiu de stocare a datelor. Acestora li se pot adăuga alți 64GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Camera principală este una de 3,1 megapixeli, iar cea secundară este una VGA.