iRaportul: 9 lucruri despre Microsoft

iRaportul: 9 lucruri despre Microsoft

M-am luat de Sony, m-am luat de Samsung și de Apple, dar simțeam că ceva lipsește. Așa că vă voi vorbi despre compania care ne-a adus nervi și Office, pâine și Internet Explorer. Astăzi vă voi vorbi despre Microsoft. 

Trebuie să vă spun cum am ajuns să scriu despre Microsoft. Mă strofocam să găsesc un subiect care să-mi merite atenția și apoi s-a întâmplat ceva: computerul a început să se miște greoi, așa că am deschis Task Manager, doar ca acesta să se blocheze. Mă bucur, totuși, că nu am primit vreo eroare fatală care să-mi șteargă hardul și toate torrentele (ăăăă… programe freeware și documentare gratuite, evident) adunate pe parcursul timpului – una dintre puținele plăceri pe care le au utilizatorii de Windows.

Dar divaghez. Să trecem în revistă cele mai mari realizări ale Microsoft din ultima perioadă, înainte de a mă transforma în bunicul senil căruia i se pare că orice relatare plictisitoare e o lecție de viață.

1. Microsoft a anunțat Windows 10 și a vorbit despre schimbări și funcționalități, despre paradisul sub forma unui sistem de operare și despre a doua venire a Windows 7. Totuși, discuțiile utilizatorilor în online se rezumă la următoarea frază: ”Boss, care ai un serial bun pentru Windows 8.1?”

2. Apropo de Windows 10, am aflat că acesta va veni cu un nou browser. Era și timpul. Internet Explorer este atât de vechi încât poate fi ucis numai de un Spartan.

3. Viitoarea versiune a sistemului de operare pe care toți îl iubim folosim pentru că nu avem bani de Mac va ajunge și pe telefoane. Oh, Sfinte Duh al Tehnologiei! Îți mulțumim pentru că ne vei păli cu un Blue Screen of Death în timp ce vom face tabele în Excell pe telefon!

4. Vorbind despre Windows Phone, nu aș vrea să spun că e o platformă nepopulară, dar știu cazuri de dialecte rare care au mai mulți vorbitori decât are Windows Phone utilizatori.

5. Inițial voiam să scriu un articol cu titlul ”5 motive să fii fanboy Microsoft”, dar nu am găsit nici măcar un motiv.

6. E clar că Microsoft știe ce vor gamerii de la o consolă. De aia Xbox One a câștigat un premiu Emmy cu titlul ”dispozitivul care a revoluționat cel mai mult televiziunea”. De ce să te joci pe un PS 4 când poți să te uiți la filme pe un DVD player de 400 de euro?

7. Mai știe cineva ceva despre Microsoft Band? Bănuiam că nu. Nici eu.

8.  Să ne mire succesul Windows Vista și Windows 8, având în vedere că ăsta (Steve Ballmer) e omul care a supervizat crearea lor?

9.  Măcar despre Bill Gates putem spune că a ajuns bine după ce a plecat de la Microsoft. Uitați-l mai jos, bând un pahar de Windows Vista.

P.S. – Dacă nu mai vreți GIF-uri în articole, să îmi spuneți în comentarii. Dacă mă prindeți într-o stare bună, s-ar putea chiar să vă ascult.


 

Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.

Citește și: