iRaportul: 5 motive să devii fanboy Apple

iRaportul: 5 motive să devii fanboy Apple

Vine o vreme în viața oricui când trebuie să aleagă o tabără. Dacă știi deja că îți place mai mult vanilia decât ciocolata, carnea mai mult decât legumele, sau hârtia igienică cu trei straturi și miros de piersicuță mai mult decât frunza de brusture, este timpul să te decizi în care tabără te plasezi când vine vorba de tehnologie.

Totuși, dacă primele alegeri au fost mai complicate (există mai multe arome de hârtie igienică, de exemplu), alegerea între giganții din tehnologie se rezumă la numai două posibilități: fie ești fanboy Apple, fie devii fanboy Samsung.

Astăzi, vă zic de ce e mai bine să devii fanboy Apple. E timpul să sari în tabăra gigantului din Cupertino, dacă ești de acord cu cele cinci motive de mai jos.

1. iPhone 6 Plus este primul smartphone mare cu adevărat revoluționar. Cu toate că fanboy-ii Samsung spuneau că Apple a copiat ideea de phablet de la seria Note, cei de la Apple le-au dat o palmă elegantă cu un feature care a uimit pe toată lumea: iPhone 6 Plus se îndoaie. Vedeți, fani Samsung, nici măcar ideea cu Note Edge nu a fost originală!

iphone 6 indoit

2. Jony Ive este cel mai bun designer din lume și oricine zice altceva merită să fie aruncat în cazanul cu plastic kitschos pe care Samsung îl numește premium. Omul are o imaginație incredibilă (doar a gândit superbul și uimitorul Mac Pro), chipul unui înger care a fost închis pe nedrept la Spitalul 9, și vocea lină și convingătoare a unui unchi care insistă de fiecare dată să stai un pic mai mult pe piciorul lui. Ive mereu încearcă să te convingă că nu te va durea, dacă încerci o singură dată și parcă nici nu contează când plăcerea e atât de mare. Nu?

3. Să cumperi un produs Apple e ca o căsnicie. Investești mult, primești o mulțime de promisiuni, ești entuziasmat și fericit. După ceva timp trebuie să investești mai mult, auzi aceleași promisiuni și entuziasmul îți piere pe zi ce trece, iar fericirea se transformă în comoditate. Dar știi un lucru sigur: decât să te desparți și să pierzi tot ce ai investit (pentru că microUSB-ul e pentru fraieri), mai bine rămâi fidel. Măcar ai un partener pe viață.

4. Știi că Apple Watch e cel mai bun smartwatch făcut vreodată. Nu contează că nu l-a văzut nimeni în acțiune până acum, știi sigur că va fi un succes. La fel ca în cazul tuturor produselor Apple, achiziționarea Apple Watch în prima zi după lansare e ca și cum ai paria pe cai pentru prima dată: ți-a zis un prieten (Jony Ive) că mârțoaga de pe poziția a doua sigur iese câștigătoare. Rânjește, scoate banii și ”Jobs, ajută!”.

Apple Watch

5. Iubești Apple pentru că știe cum să se mențină în pas cu timpurile. Cine nu are respect pentru o companie care cumpără un produs făcut de un afro-american celebru și al cărei director se declară gay, totul pentru a se apropia mai mult de clienții ei?


Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.