30 oct. 2014 | 08:29

Microsoft Band este primul gadget purtabil al gigantului american [VIDEO]

ACTUALITATE
Microsoft Band este primul gadget purtabil al gigantului american [VIDEO]

După vaste zvonuri pe marginea unui smartwatch sau a unei de la Microsoft, compania americană tocmai a confirmat lansarea Microsoft Band.

 

microsoft-band

Nimeni nu ştia exact când vom vedea pentru prima oară un gadget purtabil ieşit din laboratoarele Microsoft. Răspunsul a venit întâi neoficial de la Windows Central, doar ca după câteva ore cei de la Microsoft să confirme printr-o pagină dedicată pe website-ul companiei că produsul este cât se poate de real.

Poartă numele de Microsoft Band. Este o mai apropiată ca şi funcţionalitate de Nike Fuelband decât de Apple Watch. Este compatibilă din start cu iDevice-uri, Android şi Windows Phone, aplicaţii pentru fiecare dintre cele trei platforme fiind deja disponibile în fiecare magazin virtual sub numele de Microsoft Band Sync. Are la bază un amalgam de zece senzori printre care şi GPS. Acesta din urmă este foarte relevant deoarece dovedeşte că brăţara vă poate înregistra traseul unei sesiuni de alergare sau ciclism fără telefon în buzunar. Vă monitorizează somnul, caloriile consumate, ritmul cardiac, intensitatea razelor ultraviolete la care aţi fost expus, nivelul de stres şi multe alte elemente. De asemenea, Microsoft Band vă afişează notificări preluate de pe telefon, este util pentru luat notiţe vocal şi pentru a seta programări prin intermediul Cortana. Are un display cu o rezoluţie de 310 x 102 pixeli.

De partea de design este responsabil Quentin Morris, acelaşi individ care a creat controller-ul de la Xbox One. Gadgetul din imaginile alăturate va avea un preţ de 200 de dolari şi în prima etapă va fi disponibil doar în SUA, începând joi. Promite o autonomie de 48 de ore, dar încercaţi să nu fiţi foarte încântaţi deoarece, cel puţin iniţial, va fi produs într-o serie limitată.

Cu acest gadget purtabil Microsoft nu vrea să revoluţioneze industria, în schimb, încearcă să creeze propriul agregator de informaţii legate de sănătatea voastră prin intermediul unei platforme intitulate Microsoft Health. În această nouă bază de date, aplicaţii precum MyFitnessPal sau Runkeeper şi gadgeturi precum UP by Jawbone vor putea introduce sau vor putea accesa informaţii, într-un mod similar cu Apple Health şi Google Fit.

band

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele