Ce noutăți aduce Windows 10 pentru telefoane

Ce noutăți aduce Windows 10 pentru telefoane

Windows 10 va fi lansat anul acesta, iar odată cu el va veni și o nouă versiune a sistemului mobil. Pe 21 ianuarie vom afla mai multe despre noua versiune, dar până atunci apar primele zvonuri.

Cum a făcut cu Windows 10, începând de anul trecut, Microsoft le va permite unor utilizatori să aibă acces la versiunile de test prin programul Insiders. Când vine vorba de Windows 10 pe dispozitive mobile, vor fi aduse în primul rând schimbări la nivelul interfeței. Xbox One și interfața sa vor fi surse de inspirație, iar astfel Microsoft încearcă o uniformizare a limbajului de design între platformele sale. De asemenea, este așteptat și browser-ul Spartan care să înlocuiască Internet Explorer.

Dacă apreciezi pe Windows Phone funcționalitatea prin care alegi o temă albă sau neagră pentru interfață, aceasta va ajunge și pe Windows 10 pentru PC. Odată cu Windows 10, Microsoft va duce mai departe planul său de a avea un singur magazin de aplicații pentru toate platformele, dar și să fie foarte ușor să folosești aplicații între platforme. O parte dintre aceste noutăți vor fi detaliate pe 21 ianuarie, conform The Verge.

O prezentare a Windows 10 după ce Microsoft l-a anunțat anul trecut

Deocamdată, Windows 10 pentru telefoanele mobile este cunoscut drept Windows Mobile și Windows 10 Mobile pentru inginerii și designerii care lucrează la el. Oamenii înregistrați în programul Insiders au acum aplicația Phone Insider (în magazin aici). pentru a primi noile actualizări. În prezent funcționează doar pentru angajați. Versiunea beta pentru Windows 10 va fi lansată, conform informațiilor de până acum, până la finalul acestei luni.