iRaportul: 5 motive să devii fanboy Samsung

iRaportul: 5 motive să devii fanboy Samsung

Am încheiat săptămâna lucrătoare cu motive să devii fanboy Apple, dar parcă n-am spus totul. Așa că revin azi, la început de nouă săptămână lucrătoare, cu motivele să fii fanboy Samsung.

De Samsung probabil că știi că e cel mai mare producător de telefoane cu Android și că pe vremea în care nu se pricepea la design, s-a inspirat de la Apple. Așa spun gurile rele și un proces lung și costisitor cu Apple. În fine, e istorie și nu ne batem capul cu ea. A mai crescut și Samsung și chiar sunt motive să iubești compania asta.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (5)
1. Apple a introdus un cititor de amprente util, dar Samsung ne-a arătat că adevărata utilitate a lui e când nu funcționează cum trebuie. Acum poți sta liniștit, niciun hoț nu-ți va tăia degetul odată cu telefonul ca să-l poată debloca pentru că nici tu nu-l poți debloca atunci când vrei. E, practic, the next big thing când vine vorba de securitate. Îți trebuie un vraci, un preot, trei virgine și un miel jertfit ca să poți debloca un telefon Samsung cu cititor de amprente, dar nici atunci nu poți fi sigur.

2. Samsung face de toate, de la telefoane și ceasuri inteligente la mașini de spălat, sonde de forat după petrol și probabil că într-un laborator din Coreea de Sud e un inginer dibatici care lucrează la o navetă spațială ca scoasă din filmele lui Spielberg. Compania a ajuns astfel să fie ca mărcile proprii ale magazinelor. Face toate lucrurile alea pe care le poți cumpăra de la alții, dar la un preț mult mai mic (în special mai mic decât cel al gadgeturilor Apple), produse care te fac uneori să te întrebi: chiar vreau așa ceva în viața mea sau merit mai mult?

3. Că tot ziceam de ce face Samsung, face și aplicații. Dacă la produse se descurcă onorabil, în cele mai multe situații, când vine vorba de aplicații e ca un bucătar amator care citește cărți de bucate și se visează masterchef. Cert e că îi iese ceva, te poți crede alternativ când le folosești, hipsterește ashea, dar niciodată nu e ceea ce căutai. Vorba aia, degeaba te uiți la Jamie Oliver când gătește, dacă dulapul tău e plin cu pufuleți și covrigi de Buzău.

Samsung Gear S review Playtech-0147

4. Samsung a impresionat în 2014 cu colecția de ceasuri, iar cireașa de pe tort sau ghiuleaua de la încheietură este Gear S. Nu neapărat că e mare, dar cunosc oameni care lejer ar putea să pună două-trei kile de bicepși doar ridicându-l cât să verifice ora. Or fi poate oameni care au nevoie de așa gadget. E un gadget care dă telefoane, trimite mesaje, te ghidează pe străzi laturalnice și, hei! dacă te atacă cineva, poți oricând să-l strivești sub Gear S sau măcar să-i crăpi capul. Comparativ, am văzut daune mai mici făcute de o cărămidă.

5. Samsung a produs anul trecut 56 de modele de telefoane. E mai mult decât poți băga într-un portbagaj de Logan, dar nu asta e ideea. Ar putea fi cel mai bun motiv să devii fanboy Samsung. Această companie a reușit performanța să fie precum liberul întreprinzător din Obor sau Militari care sub palton ascunde un întreg bazar. Ia zi, băiatu’, dual-sim, quad-core sau mulți megapixeli? Zi, ce vrei, că e de toate (sic!).


 

Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.

Citește și: