Cum instalezi aplicaţiile cumpărate din AppStore pe mai multe iDevice-uri?
Dacă aţi investit sume fabuloase de banii în programe, ar fi bine să ştiţi cum puteţi instala aplicaţiile cumpărate din AppStore pe mai multe iDevice-uri.
Din multe puncte de vedere, cei de la Apple sunt foarte eficienţi în a preveni pirateria, când vine vorba de conţinutul digital pe care îl oferă prin intermediul propriilor magazine virtuale. În acelaşi timp însă, prin amalgamul de restricţii, au fost inserate şi câteva permisiuni care vă fac viaţa mai uşoară. Cu alte cuvinte, dacă aţi cumpărat 1000 de aplicaţii şi membrii familiei au cinci iPhone-uri şi iPad-uri, ar fi bine să ştiţi cum le puteţi instala şi lor cel mai nou Infinity Blade şi o soluţie de navigaţie gen Igo. Este adevărat că principiile de funcţionare din Apple AppStore nu sunt la fel de permisive ca în cazul Google Play, dar nu e deloc complicat să vă instalaţi aplicaţiile cumpărate din AppStore pe mai multe iDevice-uri.
Cum instalezi aplicaţiile cumpărate din AppStore pe un iPhone sau iPad?
Indiferent dacă aveţi în posesie un iPhone sau un iPad, din momentul în care aţi achiziţionat primele voastre aplicaţii acestea rămân asociate ID-ului vostru Apple şi, cât timp respectivul cont rămâne activ, veţi putea reinstala acele aplicaţii fără emoţii pe alte iDevice-uri. Singura restricţie pe care trebuie să o aveţi în vedere ţine de numărul de conturi de pe care puteţi instala aplicaţii pe un singur telefon sau tabletă ieşită din Cupertino. Această valoare este egală cu cinci. Astfel, dacă aveţi mai multe programe cumpărate prin intermediul contului vostru personal şi soţia se află în aceeaşi situaţie cu propriul ID Apple, pe telefonul vostru puteţi instala aplicaţiile cumpărate de ea, iar pe telefonul ei, pot fi instalate aplicaţiile voastre. Mai mult decât atât, după ce aţi trecut prin această procedură, mai aveţi posibilitatea de a descărca diverse programe de pe trei alte conturi. Procedura este cât se poate de simplă.
În primul rând, trebuie să aveţi în vedere faptul că, pe un iDevice, contul de iCloud şi contul folosit pentru achiziţii din iTunes şi AppStore nu trebuie să fie identice. Vă puteţi folosi, de exemplu, o adresă doar pentru backup-ul datelor în cloud, în cazul de mai sus este o adresă de Gmail, în timp ce pe Apple Store aveţi un ID construit în jurul unei adrese de email de Yahoo. Într-un astfel de scenariu, în nici un moment nu riscaţi siguranţa datelor voastre stocate pe aparat.
Dacă vreţi să instalaţii aplicaţiile cumpărate din AppStore pe un alt iPhone sau iPad, decât cel prin care au fost achiziţionate iniţial, intraţi în meniul configurări/settings la secţiunea iTunes şi AppStore. În partea de sus a paginii va putea fi observată o adresă de email. Faceţi un tap pe ea şi, din meniul contextual, alegeţi Ieşire sau Log Out. Acum că puteţi introduce noi date de autentificare pe această pagină, folosiţi contul cu aplicaţiile cumpărate anterior. După autentificare, intraţi în AppStore. Dacă ştiţi exact aplicaţiile pe care le vreţi, le puteţi căuta prin secţiunea search. Evidenţiat în captura de mai sus este faptul că, toate programele pe care le-aţi descărcat la un moment dat, se ascund în spatele unui norişor, aplicaţiile instalate sunt marcate cu Open, iar celelalte au în dreptul lor preţul de achiziţie sau cuvântul Get, dacă sunt gratuite. Printr-un tap pe respectivul norişor, veţi observa că începe descărcarea, fără nici o altă întrebare, a programului pe care în trecut aţi cheltuit deja un euro, cinci euro sau, în cazul iGO Primo, 80 euro. Pentru a vedea o listă completă cu toate programele cumpărate de-a lungul anilor într-un singur loc, faceţi click pe secţiunea Update din dreapta jos din AppStore şi, în partea de sus a paginii, optaţi pentru Purchased. Acolo veţi vedea doar aplicaţii cu norişor ce marchează faptul că le-aţi descărcat deja şi acum se află în cloud-ul vostru personal. Din momentul în care aţi descărcat deja toate aplicaţiile de care aveţi nevoie, puteţi reveni în Settings – iTunes şi App Store pentru a înlocui contul folosit cu oricare altul. Nu vă opreşte nimeni nici să folosiţi în permanenţă acelaşi cont pentru descărcat aplicaţii pe trei, cinci sau zece iDevice-uri. Riscurile pentru astfel de acţiuni sunt nule. Practic, ţine doar de voi să nu abuzaţi de bunăvoinţa celor de la Apple şi să nu partajaţi numele de utilizator şi parola cu care aţi descărcat diverse programe cu toţi prietenii sau cunoştinţele voastre. La acest capitol, nu există nici un fel de diferenţă dacă întreprindeţi toate aceste operaţiuni pe iPad sau iPhone.
Cum instalezi aplicaţiile cumpărate din AppStore prin iTunes pe PC?
Mai rapid decât să instalaţi zece aplicaţii una câte una, este să instalaţi 10 aplicaţii printr-un click de pe PC. Şi aici există câteva aspecte pe care să le ştiţi înainte de vă apuca de treabă. În primul rând, aveţi nevoie să porniţi iTunes. În al doilea rând, trebuie să vă autorizaţi computerul cu numele de utilizator şi parola folosite în trecut pentru descărcat programe. Această procedură este realizată din meniul Store, din partea de sus a paginii printr-un click pe Authorize This Device. Veţi fi întâmpinaţi instant de o fereastră de autentificare. Dacă v-aţi autentificat şi aici, puteţi descărca liniştiţi programe, pentru că noul conţinut va fi lipsit de cod maliţios, ca orice altceva găsiţi în AppStore-ul oficial Apple. Singura restricţie pe care trebuie să o aveţi în vedere la capitolul iTunes e legată de numărul total de sisteme pe care le puteţi autoriza cu un ID şi o parolă Apple pentru a facilita instalarea mai rapidă a unui număr mare de aplicaţii. Momentan, acest număr se află la cinci.
După ce v-aţi autorizat al cincilea computer, veţi fi întâmpinaţi de mai mesajul de mai jos. Din acest moment, accesaţi magazinul virtual de aplicaţii al Apple pentru a vă descărca în computer întreaga librărie de programe cumpărate în trecut. În câteva secunde, veţi putea să schimbaţi contul Apple folosit în iTunes pe PC. Ultima etapă include conectarea unui iDevice la computer. Din momentul în care aţi făcut click pe unul din simbolurile iDevice-urilor din posesia voastră, în colţul din stânga sus, pe acelea puteţi instala toate programele dorite, unul câte unul sau în număr de mai multe. În principiu, ar fi de preferat ca aplicaţiile cumpărate în trecut să fie deja disponibile offline. Dacă nu este cazul, întâi vor fi descărcate de pe internet 5, 10 sau 50 de aplicaţii de pe AppStore, doar pentru ca în momentul ulterior să fie instalate automat pe orice iPhone sau iPad ce are un cablu legat de sistemul vostru.
Aplicaţiile cumpărate din AppStore
În situaţia în care împărtăşiţi un cont Apple cu foarte multe persoane, este foarte probabil ca gigantul din Cupertino să se autosesizeze şi acel cont să fie dezactivat. De un comportament similar pot avea parte şi cei care sunt percepuţi ca fiind în colţuri diferite ale mapamondului, dar folosesc acelaşi ID Apple. Cu alte cuvinte, dacă pe parcursul mai multor ani aţi făcut o investiţie semnificativă în programe, chiar şi atunci când vă veţi cumpăra iPhone 8, le veţi putea instala fără a avea vreun stres legate de probleme de compatibilitate. Acelaşi principiu este valabil şi pentru aplicaţii gen Navigon pe care le-aţi achiziţionat acum patru ani şi între timp le-aţi instalat pe vreo patru iPhone-uri şi trei iPad-uri. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi în astfel de cazuri e să vă asiguraţi că nu veţi pierde niciodată accesul asupra vechilor voastre conturi. Nu e tot timpul atât de simplu pe cât aţi crede.