25 mart. 2015 | 10:00

Cu iOS 8.3 veți putea instala aplicaţii fără să mai introduceţi parola de AppStore

ACTUALITATE
Cu iOS 8.3 veți putea instala aplicaţii fără să mai introduceţi parola de AppStore

În cea mai recentă versiune de a fost introdusă o funcţie interesantă legată de instalarea aplicaţiilor gratuite ce vă scapă de introducerea parolei.

Din totdeauna, când aţi vrut să instalaţi o aplicaţie din AppStore pentru prima dată aţi fost nevoiţi să vă introduceţi parola aferentă contului vostru Apple. Această procedură era necesară pentru verificarea identităţii şi pentru a preveni instalarea de aplicaţii nedorite de către un copil sau un prieten când nu sunteţi atenţi.

Când există riscul unor cheltuieli nedorite, un astfel de nivel de securitate este mai mult decât necesar. Dacă vorbim însă de aplicaţii gratuite, potenţialul risc la care vă expuneţi este zero. Cel puţin aceasta este opinia celor de la Apple care au decis să introducă o funcţie experimentală în cea mai recentă versiune beta de .3. Deşi nu este 100% sigur, această particularitate are mari şanse să se materializeze şi în versiunea finală a viitorului iOS.

În principiu este vorba de o bifă pe care o găsiţi în Configurări – iTunes şi AppStore la secţiunea Parametrii Parolă – Password Settings. Marcată ,,Necesită parolă” – Require Password, aceasta defineşte necesitatea introducerii parolei de fiecare dată când vreţi să instalaţi o aplicaţie gratuită. Tot începând cu această versiune beta putem alege dacă introducerea parolei în cazul aplicaţiilor plătite şi a achiziţiilor in-app este necesară de fiecare dată sau doar o singură dată la fiecare 15 minute. În trecut, aceste funcţii se puteau activa sau dezactiva pe pagina de Restricţii a meniului Configurări.

Deşi nu avem încă o dată exactă de lansare pentru versiunea finală de iOS 8.3, respectiva variantă se pare că va incorpora foarte multe funcţii interesante. Tot atunci, printr-o comandă adresată Siri vom putea iniţia apeluri vocale în mod difuzor.

ios83beta3passwordsettings

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele