Când sunt premiile Oscar și unde poți vedea decernarea premiilor Oscar

de: PLAYTECH
22 02. 2015

Dacă ai văzut vreunul dintre filmele bune de anul trecut, probabil că ești interesat când sunt premiile Oscar. Deși e cam greu să vizionezi decernarea premiilor Oscar în România, există o metodă sigură.

UPDATE: Dacă vrei să știi când sunt premiile Oscar 2017, poți afla din acest articol. 

Când sunt premiile Oscar? Ei bine, premiile Academy Award of Merit, cunoscute de toată lumea drept „premiile Oscar“ vor fi decernate în noaptea dintre duminică și luni, 22, respectiv 23 februarie. Cele mai ușoare modalități de a viziona festivitatea de decernare a premiilor Oscar presupun să locuiești în Statele Unite ale Americii, cum ar fi aplicația oficială.

În rest, te poți baza pe aplicațiile de TV online. Dacă vrei să vezi premiile Oscar la TV, trebuie să știi că Digi24 și Digi Film transmit în această noapte, de la ora 1.45, în direct de la Dolby Theatre, Los Angeles, cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei americane de Film. Există și aplicația Awards Guide pe care o poți folosi ca să vezi în timp real date și informații despre filmele premiate. Aceasta este disponibilă în Play Store sau App Store.

Nominalizările la Oscar din acest an

Filme nominalizate la Oscar pe care le recomandăm

Și pentru că „Playtech“ nu s-a transformat brusc într-o publicație dedicată filmelor, îți recomandăm două producții care merită văzute datorită subiectelor și oamenilor a căror viață e prezentată în ele. Cele două sunt The Theory of Everything, o biografie rezumată și romanțată a lui Stephen Hawking, și al doilea este Imitation Game, un film inspirat din viața matematicianului Alan Turing.

În 2014, filmul „The Theory of Everything“ a fost lansat. În el este prezentată tinerețea lui Hawking, când află că suferă de o boală neuronală și că nu se va mai mișca singur vreodată, dar și momentul în care își pierde vocea. Acum, filmul prin actorul principal este nominalizat la Oscar, dar celebritatea fizicianului s-a construit cu mult înainte. Povestea completă a filmului, dar mai ales a lui Stephen Hawking este disponibilă pe „Playtech“ aici.

Imitation Game este un film concentrat în jurul unui singur personaj: Alan Turing. El este omul care a gândit ce ar trebui să facă un computer și datorită ideii sale cel de-Al Doilea Război Mondial ar fi fost scurtat cu doi ani și 14 milioane de vieți.

Imitation Game este, în proporții corecte, un film despre Al Doilea Război Mondial purtat de genii, despre legile care pot distruge oameni doar pentru că sunt „bolnave“ de homosexualitate și despre computerul care i-a devenit omului unealtă acolo unde el și-a atins limitele. Povestea completă a acestui film și a vieții matematicianului Alan Turing este aici.