Google schimbă Play Store și îl redesenează precum Android L
Google face un pas mare în design cu Android L. Acum, vedem ce înseamnă Material Design în noul Google Play Store, cu o interfață mai plată, mai colorată și cu mai multe animații.
Noi am testat deja un preview al Android L, iar noul design va fi cu siguranță interesant. Android Police a reușit să obțină imagini cu noul Google Play Store, iar filosofia Material Design transformă magazinul cu aplicații. Ceea ce vezi în colajul de mai jos este Google Play Store 5.0, cu o interfaţă mai plată, mai colorată, predominând cartoanele de diferite culori pe care Google le-a folosit la început în Google Now. Paleta de culori este acum mai agresivă, cu nuanţe strălucitoare mai bine asortate cu designul general. Paginile pentru muzică sau filme au fost schimbate și produsele sunt mai bine prezentate.
Există și un set de pictograme noi și câteva indicii privind modul în care vei restaura aplicațiile pe care deja le-ai folosit pe acel dispozitiv sau pe altele. În prezent, poți face restore, dar sunt uneori probleme și nu funcționează de ficare dată. De asemenea, dacă folosești un Android custom rom e posibil să nu îți restaureze deloc aplicațiile vechi.
Android L cu Material Design inspiră noul Google Play Store
Trebuie spus că Android L, cu Material Design, va fi disponibil undeva în noiembrie. Deocamdată nu are un nume, dar e posibil să fie Lollipop. Noi l-am testat deja într-un preview și este o experiență nouă de interacțiune. Noile animații ar putea fi obositoare pentru telefoanele mai slabe hardware, dar pe Nexus sau altele similare va fi o plăcere să folosești noul Android. „Îl folosești altfel, e un alt aspect, unul care, după cum a spus Matias Duarte, vicepreședinte și responsabil de design pe Android, răspunde la comenzile tale și la navigările tale prin sistem. Navighezi printre contacte? Atunci se schimbă butoanele, astfel încât să-ți fie mai ușor să accesezi ceva ce ai folosi. Și ierarhizarea 3D de care spuneam mai sus te ajută când înțelegi foarte repede că sub o fereastră mai e ceva, un meniu, o fereastră cu setări sau unelte suplimentare“ – mai multe detalii sunt disponibile în articolul original.