De ce există două accelerometre în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus?
Cei de la Chipworks au ajuns la concluzia că în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus există două accelerometre. Există și o explicaţie logică cu privire la această dotare.
Dacă primele review-uri şi teste comparative nu v-au confirmat deja acest lucru, realitatea este incredibil de simplă. iPhone 6 şi iPhone 6 Plus nu vin la pachet cu o configuraţie hardware impresionantă. Cu argumente solide, unii spun că ar avea performanţa unor smartphone-uri lansate în urmă cu doi ani. În schimb, integrează câteva elemente care atrag atenţia pasionaţilor de hardware.
În urma unui proces avansat de dezasamblare, cei de la Chipworks au făcut o descoperire interesantă. Atât în iPhone 6, cât şi în iPhone 6 Plus, există două accelerometre. Deşi la prima vedere acestea au un efect similar, în practică reprezintă soluţia perfectă pentru o performanţă sporită şi un management energetic mai eficient. Cele două cipuri sunt Bosch BMA280 şi InvenSense MPU-6700. Diferenţa majoră dintre ele este că, în timp ce creaţia celor de la InvenSense este mai sensibilă şi mai performantă, dar consumă mai multă putere, cipul celor de la Bosch se activează mai repede.
În practică, dacă nu aveţi nevoie de nivelul avansat de funcţionalitatea al MPU-6700, cu un consum mai mic de energie porneşte cipul celor de la Bosch. Rotirea ecranului este un astfel de scenariu posibil. Cei de la Chipworks au ţinut să menţioneze că în orice alt smartphone, accelerometrul celor de la InvenSense ar fi fost suficient. Faptul că cei de la Apple au ţinut să integreze şi un al doilea cip cu o funcţionalitatea similară este doar o dovadă din partea companiei că pune un preţ mare pe experienţa utilizatorului şi consumul energetic scăzut.