26 sept. 2014 | 08:00

Apple explică scandalul „bendgate“: iPhone 6 Plus nu e de vină

ACTUALITATE
Apple explică scandalul „bendgate“: iPhone 6 Plus nu e de vină

Pentru că nu se mai puteau ascunde după deget, oficialii Apple au decis să lanseze un comunicat oficial despre scandalul .

iphone-6-test-flexibilitate

Dacă nu aţi urmărit ştirile din ultimele zile, merită să ştiţi că au început să apară online foarte multe dovezi cum că noile smartphone-uri sunt mai flexibile decât s-ar aştepta cineva. Cu alte cuvinte, se îndoaie destul de mult şi, nefiind realizate din plastic, „uită“ să mai revină la forma iniţială.

Pentru că au aşteptat probabil să-şi formeze o opinie vizavi de amploarea fenomenului, au trecut câteva zile până când Apple a luat măsuri pentru a adresa elefantul din cameră. În prima etapă, au lansat un comunicat de presă prin intermediul căruia au insistat destul de mult asupra faptului că materialele utilizate şi procedurile folosite pentru a le asambla în noile iPhone-uri sunt alese cu grijă foarte mare. Mai mult, doar nouă clienţi au raportat că telefonul iPhone 6 Plus li s-a îndoit și l-au dus în service.

În cea de a doua etapă, gigantul din Cupertino a invitat jurnalişti de la CNBC, The Wall Street Journal şi The Verge la sediul de testare al companiei. Respectiva vizită era menită să ofere acestora o imagine clară asupra procedurilor folosite pentru stresarea unui telefon înainte că acesta să ajungă în mâinile primilor utilizatori. Aparent, iPhone 6 a suferit 15.000 de teste fizice individuale înainte de lansarea oficială.

Un alt test, conform oficialilor Apple, poartă numele de sit test. Acest test simulează aşezarea pe o suprafaţă dură cu telefonul în buzunarul de la spate într-o pereche de blugi strâmţi. Apple a afirmat că telefoanele trec prin câteva mii de cicluri de testare în diverse poziţii. Aceasta a fost impresia cu care au rămas cei de la WSJ.

În definitiv, nu este deloc exclus ca amploarea fenomenului „bendgate“ să se fi amplificat artificial, pornind de la câteva cazuri izolate care au făcut valuri pe internet. Este puţin probabil că fenomenul de îndoire, descris în clipurile postate în ultimele zile, să fie imposibil de reprodus. S-ar putea, în schimb, să necesite mai multă forţă decât aţi crede.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele