Aplicaţia Emotient pentru Google Glass îţi spune cum se simte interlocutorul

de: Alexandru Puiu
08 03. 2014

În cazul în care nu aveţi un talent nativ pentru a şti cum se simte persoana din faţa voastră, Emotient este o aplicaţie de care vă ajută să aflaţi.

Deşi se discută de , dezvoltatorii abia acum încep să desluşească, la ce poate fi bun un astfel de dispozitiv.

Emotient este numele unei companii spcializată pe software de analiză a expresiilor faciale. Este de asemenea numele dezvoltatorilor primului software de analiză a sentimentelor pentru Google Glass. Aflat momentan într-un stadiu privat de beta, aplicaţia prototip este testată la această oră de clienţi şi parteneri ai creatorului. Ca funcţionalitate, folosind camera din ochelari, aceasta detecteaza emoţiile pe faţa interlocutorului. Un scenariu util? Emotient îşi imaginează că angajaţi diverselor tipuri de magazine, care interacţionează direct cu clientul, vor folosi aplicaţia respectivă pentru a obţine un feedback autentic de la clienţi vizavi de gradul de satisfacţie al experienţei trăite în magazin.

Plecând de la expresiile de pe faţa persoanei din faţa voastră, veţi obţine în primul rând o stare de spirit generală din trei variante – pozitiv, negativ, neutru. Aceasta va fi dedusă din emoţii primare (bucurie, surprindere, tristeţe, frică, dezgust, dispreţ şi mânie) şi emoţii avansate (frustrare şi confuzie). Pentru cei care se gândesc că imagini cu faţa lor vor fi stocate într-o bază de date, din câte se pare întregul proces de ,,citire” are loc în timp real, motiv pentru care nu este nevoie de filme sau fotografii. Deşi nu contest eficienţa gradului de deducţie al Emotient, sunt curios cum va reuşi o aplicaţie să deducă momentul în care a fost declanşată expresia foarte pronunţată de pe faţa voastră. Nu de alta, dar s-ar putea că frica şi nervii din privire să fie de fapt legate de nişte probleme cu copilul de acasă sau o ceartă cu soţul şi nicidecum de experienţa trăită în magazinul futurist.

Cu toate că ochelarii Google Glass încep să fie interzişi în diferite locaţii şi contexte, în restul situaţiilor s-ar putea să reprezinte un avantaj important pentru purtător. În definitiv, nu este prima când nişte gadgeturi aparent nevinovate vă ajută să vă îndepliniţi o sarcină într-un mod mult mai eficient.