20 dec. 2013 | 11:30

E oficial, Google Glass merge şi în tandem cu un iPhone

ACTUALITATE
E oficial, Google Glass merge şi în tandem cu un iPhone

Deşi am avut rezerve majore cum că acest lucru se va întâmpla vreodată, de astăzi ochelarii inteligenţi merg şi cu iPhone-uri, a apărut MyGlass pe iOS.

Google Glass my glass ios

Google Glass este un gadget revoluţionar a cărui funcţionalitate depinde în mare parte de un telefon pe care îl aveţi în buzunar, mai precis, de o aplicaţie intitulată MyGlass. Cum era de aşteptat, odată cu cele câteva perechi de Google Glass destinate dezvoltatorilor de aplicaţii, respectiva aplicaţia a ajuns pe smartphone-urile utilizatorilor cu Android. Era vorba de un produs aflat în stadiu de prototip al gigantului din Mountain View, nu se putea altfel. Astăzi se demonstrează însă că cei care au gândit la fel ca mine se înşală amarnic.

Google tocmai a publicat în Apple AppStore aplicaţia MyGlass pe iOS. Aceasta a mai fost publicată în urmă cu câteva zile pentru câteva ore în acelaşi magazin virtual, dar a fost retrasă deoarece ochelarii smart nu erau compatibili cu ea la acel moment. Acum, după lansarea unui nou update, XE12, pentru Google Glass este asigurată în proporţie de 100% compatibilitatea cu orice iDevice-uri. Acelaşi XE12 a introdus și posibilitatea urcării în timp real a filmărilor pe YouTube şi posibilitatea declanşării capturilor foto făcând cu ochiul.

Practic, similar cu ceea ce oferă MyGlass pe Android, aplicaţia de iPhone vă permite să controlaţi integral funcţiile ochelarilor. Prin MyGlass pe iOS, puteţi instala aplicaţii de tip , puteţi obţine informaţii GPS prin ochelari, puteţi face un management al contactelor din Google sau puteţi oglindi stream-ul video provenit de la ochelari pe telefon.

Nu mai rămâne acum decât să aşteptăm până când Google Glass vor intra în producţie în masă şi vor putea fi cumpăraţi de oricine are o generoasă sumă de bani la dispoziţie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele