Bitdefender isi actualizeaza linia de solutii pentru securitate online si offline [P]

de: Alexandru Puiu
15 08. 2012

Intr-o perioada in care din ce in ce mai putine produse pot face fata cu succes valului ametitor de infectii care incearca sa perturbe fluxul de lucru in fata computerului e imbucurator sa vezi ca mai apar si solutii eficiente. In acest caz este vorba despre solutiile autohtone ale celor de la Bitdefender.

Ajunse la versiunea 2013, in functie de buget si scenarii de utilizare, avem 3 produse pentru a ne asigura comfortul psihologic cand vine vorba de utilizarea PC-ului in conditii de deplina siguranta: Bitdefender Antivirus Plus 2013, Internet Security 2013 si Total Security 2013.

Inainte de a mentiona detaliile care fac cele 3 produse noi Bitdefender unele dintre cele mai eficiente atat din punct de vedere al performantei, cat si din punctul de vedere al pretului, nu trebuie sa neglijam un eveniment important care a vizat Bitdefender Total Security 2012, versiunea lansata anul trecut.

Cnet.com, unul din cei mai importanti jucatori la nivel global specializatii pe review-uri de software, a oferit in luna martie a acestui an cea mai mare distinctie la capitol solutii de securitate, Editor’s Choice, aplicatiei Bitdefender Total Security 2012. Mai important decat premiul sunt insa celelalte solutii pe care le-a devansat aplicatia romaneasca. Produsele Norton, F-Secure sau Kaspersky, toate au venit dupa pachetul Total Security de la Bitdefender.

Juriul si-a justificat decizia la momentul respectiv prin faptul ca Bitdefender Total Security se remarca ,,printr-o securitate de top, impact scazut asupra performantelor calculatorului si o gama larga de optiuni”. Bucurandu-se enorm de tilul obtinut, CTO-ul Bitdefender Bogdan Dumtru a afirmat ,,Anul trecut am luat decizii radicale, iar acest tilu imi arata ca au fost unele corecte.”

Cu alte cuvinte, produsele Bitdender lansate pentru tranzitia 2012-2013 trebuiau sa impresioneze macar la fel de mult decat versiunile anterioare ale acelorasi aplicatii. Din fericire, rezultatele finale scot la iveala un volum de munca suficient de impresionant incat cu greu reusesti sa gasesti aspecte care sa lase loc de imbunatatiri.

Incercand sa protejeze utilizatori de calculatoare in orice situatie, inginerii din spatele produselor Bitdefender 2013 au plecat de la fundatia oferita de produsele de anul trecut si au adaugat cateva module noi pentru un plus de securitate.

Safepay, de exemplu, este o solutie perfect sigura pentru a evita orice risc cand vine vorba de efectuarea tranzactiilor online. Intr-o perioada in care foarte multi dintre noi ajungem sa ne introducem datele de card in computer, activarea acestui modul este vitala pentru ca propriile conturi personale bancare sa nu ajunga pe maini gresite. Pentru asta, functia Safepay deschide automat ferestrele legate de online banking sau shoping online intr-un browser protejat, securizat, departe de orice aplicatii care ar putea inregistra si transmite informatiile financiare. Pentru a evita activitatea unor aplicatii malware de tip keylogger, browserul Safepay ofera o tastatura virtuala integrata tot in produsul Bitdefender, pentru un plus de securitate .

Anti-Theft este un modul pe care pana de curand l-am intalnit doar la smartphone-urile cu iOS sau Android, perfect pentru persoanele care lucreaza cu date sensibile, sau pur si simplu pentru cei care nu-si vor documentele si pozele persoanale vazute de straini. Anti-Theft de la Bitdefender iti permite localizarea de la distanta a unui notebook/netbook, blocarea intregului sistem si, in cel mai rau caz, stergerea tuturor datelor. Astfel, in caz de furt sau pierdere a notebook-ului mai castigati putina linisite sufleasca.

 

Pentru a veni in intampinarea parintilor care vor sa controleze si sa limiteze pe cat posibil activitatea online a copiilor, exista modulul Parental Control in toatele cele trei variante a suitei software Bitdefender. Puteti monitoriza pana si activitatea pe Facebook a micilor internauti, sau puteti limita cu doar cateva clickuri accesul la internet intre anumite ore sau pe anumite site-uri.

Pentru o problema pe care am intalnit-o la multe programe de securitate, Bitdefender vine cu un buton care remediaza o mare parte din volumul de stres. In principiu aveam o problema cu programele antivirus care te intrebau din 5 in 5 minute daca esti sigur ca vrei sa rulezi un program sau vrei sa descarci ceva de pe internet. Pentru toate acestea, Bitdefender, are un Autopilot care face exact ce-i spune si numele. Se descurca singur in a lua deciziile legate de securitate fara a mai necesita o atentia sau un volum de cunostinte sporit din partea utilizatorului.

Lansat cu aproximativ o luna in urma pe piata din afara, Bitdefender 2013 a castigat deja Editor’s Choice de la PC Mag si Gold Award de la TopTenReviews. Acesta din urma este un pic mai important pentru ca a plasat solutia romaneasca pe primul loc in comparatie cu alte 25 de aplicatii software de securitate.

Pentru a intelege mai bine diferentele dintre cele 3 produse, este cel mai bine sa urmariti cu atentie graficul de mai jos pentru a alege pachetul care vi se potriveste. Disponibile deja pentru download de pe site-ul Bitdefender sau de pe site-ul partenerilor autorizati, toate cele trei solutii de securitate vor fi gasite pana la sfarsitul acestei luni si in magazinele de profit in versiunea retail. Ca preturi, pe site-ul producatorului, Bitdefender Antivirus Plus 2013 figureaza cu 170 lei, Bitdefender Internet Security 2013 cu 220 lei, iar Total Security 2013 poate fi achizitionat contra sumei de 260 lei.

Daca vreti sa va faceti si voi o parere inainte de achizitie legata de noile solutii Bitdefender puteti face un download la antivirus in varianta trial direct de pe site-ul producatorului.