VIDEO: Un reporter întrerupe transmisiunea în direct pentru a salva o femeie din apele învolburate

de: Cojocaru Cristian
29 09. 2024
Reporterul Fox News, Bob Van Dillen, nu a stat mult pe gânduri și a sărit imediat în ajutorul femeii sinistrate. (Captură Fox News)

Un act de eroism surprins în direct a emoționat telespectatorii când un meteorolog a decis să oprească raportarea în timpul unei transmisiuni TV live pentru a salva o femeie aflată în pericol. Incidentul s-a petrecut în timpul acoperirii uraganului Helene, care a lovit cu forța unui uragan de Categoria 4 și a provocat distrugeri semnificative în Florida.

De la reporter TV la salvator

Bob Van Dillen, meteorolog la Fox Weather, se afla în mijlocul unei transmisiuni în direct, raportând asupra inundațiilor severe cauzate de uraganul Helene, când un apel disperat l-a întrerupt. În timpul transmisiunii de la Peachtree Creek din Atlanta, Georgia – unde apele au atins până la 7 metri înălțime – Van Dillen a auzit strigătele de ajutor ale unei femei blocate în mașina ei.

„Se poate vedea clar, doamna asta a intrat în zona inundată și strigă acum,” a explicat Van Dillen, adresându-se gazdelor din studioul Fox & Friends. În timp ce televiziunea continua să difuzeze, el a anunțat că a sunat la 911 și că pompierii erau în drum spre locul incidentului, încercând astfel să liniștească femeia blocată în mașina inundată.

Cu toate acestea, Van Dillen nu a putut sta deoparte. După ce a informat echipa din studio, el a decis să ia problema în propriile mâini și să încheie temporar transmisia. „Voi merge să văd dacă pot să ajut această doamnă mai mult. Ne vedem mai târziu,” a spus el, înainte de a pleca spre apă.

Salvarea din mijlocul apelor

În clipul următor, Van Dillen poate fi văzut înotând prin apă care îi ajungea până la piept, cu scopul de a ajunge la mașina femeii. În ciuda dificultăților create de presiunea apei, a reușit să deschidă geamul vehiculului și să o elibereze pe femeie. Cu ea în spate, Van Dillen a ieșit din apele învolburate, ducând-o în siguranță.

După salvare, Van Dillen a revenit în direct la Fox & Friends, explicând motivele pentru care a acționat atât de rapid. „Am sunat la 911, dar trecuseră deja cinci, zece minute – și puteai să o auzi țipând, chiar prin transmisia mea în direct. Era foarte tare,” a spus el.

A simțit că nu poate aștepta mai mult, așa că a decis să acționeze. Odată ajuns la mașina femeii, a descoperit-o într-o stare de panică, confuză și încă prinsă în centura de siguranță. Presiunea apei nu îi permitea să deschidă ușa, așa că a instruit-o să coboare geamul.

„Ea era atât de panicată încât nu reușea să vorbească coerent. Încă avea centura de siguranță pusă, iar geamul era doar puțin coborât. A trebuit să îi cer să îl coboare mai mult, astfel încât presiunea apei să se egalizeze, ceea ce mi-a permis în cele din urmă să deschid ușa,” a povestit Van Dillen. După ce a eliberat-o din mașină, a reușit să o scoată în siguranță din apă.

Eroism în mijlocul dezastrului

Acest act de eroism vine pe fondul devastărilor provocate de uraganul Helene, care a lăsat în urmă 45 de victime și milioane de persoane fără curent electric. Uraganul a fost ulterior retrogradat la o furtună tropicală, însă efectele sale continuă să fie resimțite în întreaga regiune.

Van Dillen a devenit un erou național, iar gestul său a fost lăudat atât de colegii săi, cât și de publicul larg. În ciuda riscurilor, el a demonstrat că în momentele critice, acțiunea rapidă și compasiunea pot face diferența între viață și moarte.