Verdictul americanilor în cazul Halep. Care este atuul româncei la procesul de la TAS

de: Beatrice Dumitru
08 02. 2024

Simona Halep se află în această perioadă la Lausanne, unde au loc audierile în cazul său de dopaj. Sportiva speră să fie achitată sau să îi fie redusă suspendarea dictată de Agenția Națională de Integritate a Tenisului (ITIA). În acest context, americanii au subliniat care este atuul româncei la TAS.

Șansa Simonei Halep la audierile de la TAS

Simona Halep a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) suspendarea de patru ani pentru dopaj și se află la Lausanne pentru audieri, cu ușile închise. Prima zi de confruntări cu judecătorii a avut loc pe 7 februarie, iar audierile se vor încheia vineri, 9 februarie. După analizarea cazului, urmează verdictul final. ”În acest moment nu putem să anticipăm când se va da soluționarea”, a anuțat TAS.

Dubla câștigătoare de Grand Slam speră într-o reducere a pedepsei sau chiar anularea acesteia. În acest context, americanii au analizat cazul Simonei Halep și au subliniat faptul ca românca are o echipă de avocați redutabili. Iar unul dintre aceștia este principalul atuu în procesul de la Lausanne.

Simona Halep în prima zi de audieri la TAS. Sursa foto; Profimedia

Simona Halep se bucură de suportul unei echipe de experți de top, în care personajul principal este Howard Jacobs, care i-a apărat pe Maria Sharapova și Marin Cilic în trecut.

Un alt avocat din echipa Simonei Halpe este Jeffrey Benz, arbitru TAS, care știe cum merg lucrurile la Lausanne și poate fi exact ceea ce are nevoie Simona pentru a ieși la suprafață”, a notat Tennis World USA.

Doctorul care o acuză pe Simona Halep: ”Mi-ar fi ruşine să susţin aşa ceva”

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului anti-doping: utilizarea unei substanțe interzise și a unei ”substanțe sau a unei metode interzise pe durata anului 2022”, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Dacă multă lume consideră că Simona Halep este nevinovată și îl arată cu degetul pe antrenorul Patrick Mouratoglou, Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale de fotbal a României din anii ’90, cel care a fost cu ”Tricolorii” și la Cupa Mondială din USA, din 1994, spune că fostul lider mondial merită din plin să plătească pentru că s-a dopat.

De asemenea, acesta este de părere că sportiva nu are ce să mai demonstreze din moment ce probele o incriminează.

Vezi și: Ce le-ar fi spus Patrick Mouratoglou judecătorilor de la TAS. De ce a stat doar 23 de minute la audieri

Mi-ar fi ruşine! Mi-ar fi ruşine să susţin aşa ceva! Doar dacă vrei să vorbim aşa, ca să ne aflăm în treabă. La TAS vor fi audieri, vor fi citaţi martori, dar care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba?

Dacă sunt prins la volan cu o alcoolemie-record, eu îi aduc pe nea Gică şi pe nea Gogu ca să demonstrez că nu eram beat? În antidoping contează proba, iar Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Şi am încheiat discuţia”, a declarat Pompiliu Popescu, potrivit Fanatik.

”Dacă e achitată, să fie desfiinţată WADA!”

Mai mult, medicul afirmă că judecătorii de la tribunalul de la Lausanne nu au motive să o achite pe Simona Halep, așa cum au cerut avocații sportivei.

Vezi și: Câți bani plătește Simona Halep pentru procesul de la TAS. Suma cu care sunt plătiți judecătorii de la Lausanne

Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep, înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele. Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?”, a adăugat Pompiliu Popesc

Simona Halep a profitat de regulamentul celor de la Lausanne și a ales să fie judecată de un arbitru american, deși putea alege unul român. ITIA a contraatacat și a ales un arbitru german, considerat ”eminența cenușie” de la TAS, în timp ce președintele comisiei este Annabelle Bennett, din Australia.