Verdict în cazul sărutului care a făcut înconjurul lumii. Ce a decis justiția din Spania

de: Beatrice Dumitru
25 01. 2024

Luis Rubiales (46 de ani), ex-președintele Federației Spaniole de Fotbal, a devenit subiectul unui scandal imens care s-a viralizat în timp record. El a sărutat pe gură o jucătoare, iar aceasta l-a reclamat. La cinci luni de la acel moment, justiția din Spania a dat un verdict. Ce se întâmplă cu Luis Rubiales.

Ce verdict a dat justiția din Spania

Pe 20 august 2023, Spania a devenit campioană mondială la fotbal feminin, după ce a învins Anglia în finală, scor 1-0, grație reușitei jucătoarei Olga Carmona Garcia (23 de ani). După meci, la festivitatea de premiere, a avut loc un moment care a surprins pe toată lumea și care a provocat un scandal imens.

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe gură pe Jennifer Hermoso (33 de ani), direct pe podium, iar imaginile au devenit virale.  Jucătoarea a depus plângere împotriva acestuia și a fost audiată la începutul anului în fața tribunalului, timp de aproximativ două ore și jumătate.

Jennifer Hermoso. Sursa foto: Profimedia

Ce se întâmplă cu Luis Rubiales

Fostul președinte al federației este acuzat că a sărutat-o pe gură pe jucătoare, fără a avea acceptul ei. Jenny Hermoso, cea mai bună marcatoare a Spaniei, a susținut în fața judecătorului că sărutul a fost „neașteptat și în niciun caz consensual”, conform presei spaniole.

La cinci luni de la sărutul care a scandalizat o lume întreagă, justiția din Spania a dat verdictul. Judecătorul care se ocupă de caz a decis că sărutul „nu a fost consensual, ci o inițiativă unilaterală și surprinzătoare„, astfel că fostul șef al FEF va fi cercetat pentru agresiune sexuală și constrângere, notează cotidianul Marca.

Citește și: Filmare cu componentele echipei Spaniei în autocar, imediat după ce o jucătoare a fost sărutată de Luis Rubiales. Reacția președintelui federației VIDEO

În plus, judecătorii au constatat că Luis Rubiales a încercat s-o convingă pe Jenny Hermoso să înregistreze un clip în care să spună că gestul a fost făcut cu acordul ei. În aceste condiții, este așteptată începerea prosesului.

Luis Rubiales, suspendat de FIFA. Ce nu are voie să facă

Pe 30 octombrie 2023, Luis Rubiales a primit o suspendare de trei ani din partea FIFA. Imediat, acesta a anunțat că va face contestație, iar în luna decembrie a primit și verdictul final în acest caz.

După o lună și jumătate, Comisia de Disciplină a decis să mențină hotârerea luată inițial, astfel că fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal va trebui să își ispășească pedeapsa pronunțată.

Așadar, Luis Rubiales a fost exclus pentru o perioadă de trei ani, timp în care nu va avea voie să se implice în activităţi legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional.

Citește și: Nou capitol în telenovela momentului în Spania. Mama lui Luis Rubiales s-a baricadat în biserică și face greva foamei. Ce mesaj a transmis

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorțat și tată a trei fete, a triplat bugetul fotbalului feminin la 406 milioane de euro în 2022. El se află la cârma RFEF din 2018.