Unirea Slobozia vs. UTA Arad: Primul mare duel în SuperLiga

de: Beatrice Dumitru
05 08. 2024
Unirea Slobozia vs. UTA Arad - SuperLiga.

Unirea Slobozia și UTA se întâlnesc pentru prima dată într-un meci oficial, luni, 5 august, de la ora 19:00, pe Clinceni Arena. Partida contând pentru etapa a 4-a din campionatul României va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Acesta este un moment important pentru Unirea Slobozia, care a promovat în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc și a început sezonul cu rezultate promițătoare.

Unirea Slobozia a acumulat cinci puncte în primele trei etape, obținând o victorie cu 1-0 pe terenul Farului și două rezultate de egalitate: 2-2 acasă cu FCSB și 1-1 în deplasare cu Hermannstadt. Echipa antrenată de Adrian Mihalcea a avut o vară plină, încheind la egalitate meciuri de pregătire cu Sepsi și Dinamo (1-1 în ambele partide) și 2-2 cu Chiajna (Liga 2).

Ialomițenii și-au întărit lotul cu jucători experimentați din SuperLiga, precum Aganovic (Sepsi), Bărbuț, Antoche și Medina (toți de la Hermannstadt), Fl. Ilie (U Cluj), A. Lopez (UTA), Perianu (FCSB) și Camara (Botoșani), toți semnând din postura de fotbaliști liberi de contract. Este de menționat că Unirea Slobozia este neînvinsă în ultimele șapte meciuri oficiale disputate acasă, având patru victorii și trei remize. Ultimul eșec pe teren propriu a fost în luna martie, 0-1 cu Csikszereda, în Liga 2.

UTA caută prima victorie a sezonului

De cealaltă parte, UTA a strâns doar două puncte în primele trei runde, remizând pe teren propriu cu Rapid și U Cluj (1-1 în ambele partide) și pierzând în deplasare cu Universitatea Craiova, scor 2-4. Echipa antrenată de Mircea Rednic a început dificil perioada de pregătire, cu înfrângeri în fața lui Borac Banja Luka (1-2) și Sarajevo (1-3), dar a reușit să câștige ultimul meci de verificare cu 7-1 împotriva lui Voitsberg.

UTA a făcut câteva achiziții spectaculoase în această vară, printre care Cornel Rîpă, Benjamin Van Durmen, Robert Popa, Andrei Dumiter, Valentin Costache, Alexandru Cîmpanu, Valentin Borcea și Raoul Cristea. În schimb, au plecat Rareș Pop, Claudiu Micovschi și Cătălin Vulturar, toți la Rapid, de unde au fost împrumutați.

UTA se află în căutarea primei victorii a sezonului și are un singur meci câștigat în ultimele șapte deplasări din SuperLiga, în rest bifând patru înfrângeri și două remize.

Așteptări și pronosticuri

Cu Unirea Slobozia debutând în SuperLiga și UTA încercând să își regăsească forma, meciul de pe Clinceni Arena promite să fie unul echilibrat și intens. Ambele echipe au motive solide să lupte pentru victorie, iar fanii pot aștepta un duel pasionant și plin de energie. Unirea Slobozia va încerca să își continue seria neînvinsă, în timp ce UTA va căuta să obțină primul succes al sezonului. Partida marchează un moment istoric pentru ambele echipe, fiind prima întâlnire oficială dintre ele.