Stațiunea din România care a intrat în top zece la nivelul Europei. Are cea mai relaxantă plajă, dar nu prea este pe ”radarul” românilor

de: Alexandru Puiu
27 09. 2024

România a reușit să își facă loc într-un top de prestigiu la nivel european, grație uneia dintre plajele sale care a fost desemnată printre cele mai relaxante destinații din Europa. Conform unui studiu realizat de SpaSeekers.com, Plaja Constanței a fost clasată pe locul 10 în Europa, în baza recenziilor turiștilor care au menționat cuvântul „relaxare” în evaluările lor. Deși este recunoscută la nivel internațional, plaja rămâne relativ necunoscută pentru majoritatea românilor, care nu o consideră în topul preferințelor locale.

Cum a ajuns Plaja Constanței în topul european

Clasamentul a fost întocmit pe baza unui studiu amplu care a analizat recenziile lăsate de turiști pe diverse platforme de călătorie. Plajele au fost evaluate în funcție de frecvența mențiunii cuvântului „relaxare” în recenzii, iar Plaja Constanței a obținut un procentaj de 5,4%, ocupând locul 10 la nivel european. Acest lucru o plasează alături de plaje faimoase din țări precum Islanda, Cipru, Bulgaria și Croația.

Chiar dacă britanicii domină clasamentul cu mai multe plaje recunoscute la nivel european, Plaja Constanței a reușit să se distingă prin liniștea și peisajele sale, atrăgând turiști din diverse colțuri ale lumii. Cu toate acestea, în ciuda poziției sale prestigioase, destinația nu este foarte populară printre români.

Ce alte plaje europene au fost incluse în top

Primul loc în acest clasament este ocupat de Plaja Geotermală Nautholsvik din Islanda, unde 15,1% dintre recenzii au subliniat atmosfera relaxantă și liniștită. Pe locul doi se află Plaja Ayia Thekla din Cipru, apreciată pentru apele sale cristaline și mediul calm. Amager Strandpark din Danemarca a ocupat locul trei, oferind o combinație între un cadru urban și peisaje liniștitoare ale Mării Baltice.

Alte plaje care au impresionat turiștii pentru atmosfera lor relaxantă includ plaje din Irlanda, precum Salthill, Portmarnock și Killiney, dar și destinații din Bulgaria și Croația. Plaja Constanței a reușit astfel să își câștige un loc în acest top de elită, alături de plaje recunoscute pentru serenitatea și frumusețea lor.

România pe harta destinațiilor de relaxare

În mod surprinzător, deși Plaja Constanței a fost recunoscută la nivel european, aceasta nu se bucură de aceeași popularitate în rândul românilor. Mulți turiști locali preferă alte destinații mai populare din România, ignorând potențialul acestei plaje de a oferi o experiență de relaxare autentică.

Cu toate acestea, intrarea în acest top ar putea să aducă un plus de vizibilitate pentru Plaja Constanței și să atragă mai mulți turiști dornici de liniște și recreere. România are astfel șansa de a deveni o destinație recunoscută pentru plajele sale, alături de țări cu tradiție în turismul de relaxare.

Plaja Constanței, o destinație de viitor

Cu toate că multe alte plaje din Europa sunt deja bine cunoscute, Plaja Constanței reprezintă o destinație de viitor, având potențialul de a atrage turiști din întreaga lume. Atmosfera relaxantă, liniștea și frumusețea naturală a acestei plaje sunt doar câteva dintre elementele care o fac să fie remarcată în acest top.

Pe măsură ce mai mulți turiști descoperă această locație, este de așteptat ca popularitatea sa să crească și în rândul românilor. Așadar, pentru cei care își doresc o vacanță de relaxare, Plaja Constanței ar putea fi următoarea destinație ideală.