Pasagerul care a urcat în avion nu era pregătit pentru ce avea să găsească în fața sa: surpriza hi-tech de la bord

de: Andrei Simion
28 10. 2024
Imagine reprezentativă de ilustrație.

Un pasager australian a fost luat prin surprindere când a descoperit noul sistem de divertisment la bord într-un zbor Qantas. Jeffrey, în vârstă de 36 de ani, din Sydney, zbura spre casă de la Brisbane, când a observat ceva neașteptat: în locul clasicului ecran încorporat în scaun, fiecare pasager din clasa Economy avea un iPad la dispoziție.

Jeffrey, care nu a dorit să își dezvăluie numele complet, a declarat pentru publicația Newsweek că inițiativa i s-a părut „bună”, dar că ar putea fi „implementată mai bine, mai ales în privința încărcării dispozitivelor, astfel încât pasagerii să nu fie nevoiți să le deconecteze la decolare și aterizare”.

Noua inițiativă hi-tech și reacțiile pasagerilor

Într-o postare pe Reddit, Jeffrey a împărtășit o fotografie cu iPad-ul plasat într-un suport din scaunul din fața sa. În alte două fotografii, el a arătat cum dispozitivul poate fi scos din suport și gama de filme disponibile pentru vizionare.

„Am urcat azi într-un zbor de la Brisbane la Sydney și mi-am amintit de postarea despre A330 [modelul avionului] care nu mai are ecrane încorporate. Acum au pus iPad-uri la fiecare scaun”, a scris Jeffrey în postare.

Un purtător de cuvânt al companiei Qantas a confirmat pentru Newsweek că „unele dintre avioanele noastre A330 au iPad-uri la fiecare scaun din clasa Economy”. „Așa este de mulți ani”, a adăugat acesta. „iPad-urile sunt echipate cu o gamă completă de conținut de divertisment la bord.”

Qantas este principala companie aeriană din Australia și cea mai mare din țară în termeni de flotă. În 2023, compania a transportat 45,63 milioane de pasageri. Pe lângă zborurile interne din Australia, Qantas oferă și zboruri internaționale către SUA, Canada, Marea Britanie, Africa de Sud, Franța, Japonia, Coreea de Sud și multe alte destinații.

„Este cu siguranță o alternativă mai bună la ecranele încorporate învechite”, a declarat Jeffrey.

Reacțiile utilizatorilor Reddit au fost diverse. Unii au fost uimiți, în timp ce alții au împărtășit experiențe similare. „Este prima dată când vezi asta? Au așa ceva pe unele zboruri de ani de zile”, a comentat un utilizator. Un altul a spus: „Am găsit aceste iPad-uri mult mai bune, mai ales cu copiii. Sunt ușor de utilizat și le poți poziționa cum dorești. Chiar poți pune propriul iPad sau tabletă în suport dacă preferi să folosești altceva”.

arată iPad-uri disponibile pentru pasagerii unui zbor Qantas de la Brisbane la Sydney, Australia. Un călător a descoperit acest dispozitiv pentru divertisment la bord, în locul unui ecran clasic încorporat. (Foto: Reddit)

Cu toate acestea, nu toți au fost impresionați de noua facilitate de divertisment la bord. „Asta e cel mai rău”, a comentat un alt utilizator, exprimându-și nemulțumirea față de schimbare.

Pentru pasagerii români care ajung să călătorească cu Qantas sau alte companii aeriene internaționale, astfel de schimbări în divertismentul la bord pot oferi o experiență modernizată și mai flexibilă. Totuși, este clar că fiecare schimbare vine cu avantajele și dezavantajele sale, iar reacțiile variază de la o persoană la alta.