Mărturisirile fotbalistului din Premier League care a făcut stop cardiac pe teren: ”Inima mi s-a oprit pentru două minute”

de: Beatrice Dumitru
19 02. 2024

Un fotbalist din Premier League a fost la un pas de moare. El s-a prăbușit de doua ori pe teren în șapte luni și acum se află în perioada de recuperare. Jucătorul a vorbit despre momentul în care a făcut stop cardiac și a fost resuscitat după ce inima sa a încetat să mai bată mai mult de două minute.

”Îmi amintesc că am gândit că aș putea muri”

Partida Bournemouth – Luton Town, din etapa cu numărul 17 din Premier League, disputată în decembrie, a fost suspendată în repriza a doua, după ce Tom Lockyer (29 de ani), căpitanul oaspeților, a căzut din senin pe gazon. După ce a fost resuscitat, jucătorul a fost transportat la spital.

Nu era prima dată când fotbalistului lui Luton Town se prăbușea pe teren. Se mai întâmplase în luna mai 2023, în finala play-off-ului cu Coventry pentru promovarea în Premier League. După acest episod, Tom Lockyer a fost operat pe cord şi a primit undă verde pentru a reveni la antrenamente în iunie.

Tom Lockyer se află în perioada de recuperare după stopul cardiac suferit, dar nu se știe dacă mai poate reveni sau nu pe terenul de joc. Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, fotbalistul scoțian a vorbit despre momentele de coșmar trăite.

Tom Lockyer, la un meci al echipei sale, în ianuarie 2024. Sursa foto. Profiemdia

A fost doar o zi normală și acesta este cel mai îngrijorător lucru. Alergam până la linia de mijloc și am fost foarte amețit. Îmi amintesc că mă gândeam că voi fi bine într-o secundă și până la urmă nu a mai fost așa.

M-am trezit și paramedicii și toată lumea era peste tot. S-a întâmplat și în luna mai, dar am știut instantaneu că acest lucru era diferit. Ultima dată m-am trezit aproape dintr-un vis, de data aceasta m-am trezit dintr-un neant.

Citește și: Fostul atacant al lui PSG, spitalizat de urgență. Ce a pățit și care e starea lui de sănătate

Era panică în jurul meu. Eram puțin dezorientat. Nu puteam vorbi, nu mă puteam mișca, încercam doar să asimilez ce se întâmplă. În timp ce asta se întâmpla îmi amintesc că am gândit că aș putea muri. E un gând ireal. Două minute și 40 de secunde am fost inconștient. Am avut nevoie de defibrilator pentru a mă resuscita. Le mulțumesc enorm paramedicilor și medicilor de la club implicați pentru că fără ei nu aș fi fost aici”, a declarat Tom Lockyer, potrivit Sky Sports.

Își dorește să revină pe teren

Fotbalistul a mai spus că și familia sa a trecut prin momente de groază, mai ales iubita lui, care era însărcinată în șapte luni la acea vreme. Tatăl lui Tom Lockyer se afla în tribune la meci când el s-a prăbușit pe teren, în timp ce mama sa era acasă.

Mama mea era acasă și asculta la radio cu fratele meu. Bournemouth a marcat și ea a făcut o ceașcă de ceai, iar fratele meu a închis radioul. Ea a întrebat:’Ce faci?’, iar el a trebuit să spună: ‘Tom a căzut din nou pe teren ‘. Așa că lucrurile de genul acesta sunt cele mai importante și este cel mai greu de gestionat”, a adăugat fotbalistul.

Citește și: Mărturie tulburătoare a jucătorului care a stat 26 de zile în comă: ”Este un miracol că am ajuns în starea actuală”

După aceste momente incredibile, Tom Lockyer a afirmat că se simte foarte norocos și a recunoascut că au fost câteva luni foarte grele pentru el. De asemenea, a spus că își dorește foarte mult să joace fotbal din nou. ”Nu am de gând să fac nimic împotriva recomandărilor specialiștilor, dar mi-ar plăcea să revin pe teren”. 

Fotbalistului i s-a montat un dispozitiv, descris ca un defibrilator încorporat, care îi va da automat un șoc la inimă dacă este nevoie și a glumit că „aproape că se simte invincibil”.