Litoralul românesc primește o a doua șansă de la turiști. Luna ianuarie le-a adus hotelierilor venituri „grase”

de: Iulia Kelt
07 02. 2024

În ianuarie 2024, turismul de pe litoralul românesc a înregistrat o ascensiune remarcabilă, cu o creștere cu peste 23% a rezervărilor în comparație cu aceeași perioadă din 2023, ceea ce este, cu adevărat, uimitor.

Potrivit datelor furnizate de Litoralulromanesc.ro, valoarea totală a rezervărilor de pe litoral a depășit cu aproape 32% cifrele înregistrate în luna ianuarie a anului precedent.

Luna ianuarie, de referință pentru turismul pe litoralul românesc, în 2024

Ionuț Nedea, CEO al Litoralulromanesc.ro, a subliniat că luna ianuarie este un indicator al trendului pentru întregul an și că cifrele din prima lună a acestui an indică o perspectivă optimistă pentru turismul de litoral în România.

Reducerile și condițiile avantajoase de plată oferite în cadrul programului Înscrieri Timpurii, alături de creșterea încrederii românilor în ceea ce privește condițiile de pe litoralul autohton, au contribuit la această evoluție pozitivă.

Vezi și: Turismul românesc, la pământ: România, săracă țară bogată

Ce caută turiștii români

Comunicatul de presă menționează, în egală măsură, că turiștii care își rezervă din timp sejurul la mare caută în special hoteluri bine cotate, care oferă beneficii suplimentare, precum locuri de joacă pentru copii, piscine private și activități dedicate timpului liber.

Evident, mâncarea este la fel de importantă, întâietate având acele hoteluri care oferă cel puțin mic dejun în prețul sejurului.

Vezi și: Taxele de turism pe care trebuie să le plătești, ca să vizitezi aceste orașe: trebuie să scoți din buzunar mai mult în unele țări, de anul acesta

Așadar, nici nu este de mirare că cererea rămâne ridicată pentru pachetele all inclusive, iar stațiunile Mamaia și Eforie Nord se află în fruntea preferințelor turiștilor, cu stațiunea Jupiter pe locul al treilea.

Investițiile constante în hoteluri și infrastructura locală sunt considerate esențiale pentru atragerea turiștilor, iar colaborarea între autoritățile locale, centrale și operatorii din turism este, de asemenea, importantă pentru asigurarea unor condiții optime de cazare și distracție pe litoralul românesc. Rămâne de văzut dacă această tendință va continua.

Vezi și: Județe uitate de lume. Turiștii ocolesc cu grație aceste zone ale României