Lady Gaga lansează un videoclip surpriză, filmat în Luvru, promovând noul său album

de: Ozana Mazilu
26 09. 2024
Lady Gaga

Lady Gaga a reușit să surprindă din nou lumea muzicală și cinematografică prin lansarea unui videoclip filmat în Muzeul Luvru, în care cântă o piesă rock inspirată de personajul Joker. Videoclipul, parte a unei campanii de promovare pentru noul ei album intitulat „Harlequin”, a fost dezvăluit simultan de către muzeu pe contul său oficial de YouTube. Fanii așteptau un album în stilul consacrat al artistei, însă au fost surprinși de abordarea neconvențională și legătura directă cu filmul „Joker: Folie à Deux”, ce va intra în cinematografe săptămâna viitoare.

Lady Gaga șochează din nou fanii, anunțând un album-surpriză, intitulat „Harlequin”, pe care îl va lansa în mai puțin de 24 de ore. Acesta este inspirat de rolul său din filmul „Joker: Folie à Deux”, ce va intra în cinematografe săptămâna viitoare. Însă ceea ce a atras atenția publicului internațional este videoclipul postat de Muzeul Luvru, în care artista cântă o piesă rock despre Joker în timp ce „vandalizează” faimoasa operă Mona Lisa, de fapt zgâriind geamul antiglont care o protejează.

Videoclipul face parte dintr-o strategie promoțională pentru o expoziție a muzeului parizian intitulată „Figuri ale nebunului”, dar și pentru lansarea filmului „Joker: Folie à Deux”, în care Lady Gaga joacă rolul personajului Harley Quinn. Albumul său „Harlequin” conține muzică inspirată din film și va fi lansat concomitent cu premiera acestuia.

Un videoclip inedit și o expoziție surprinzătoare la Luvru

Videoclipul filmat în Luvru surprinde prin combinația dintre muzică și artă clasică, dar și prin gestul aparent controversat al lui Lady Gaga, care zgârie geamul ce protejează Mona Lisa. Deși acest act nu dăunează capodoperei, simbolismul este puternic. Gaga nu doar că aduce un omagiu nebuniei personajului Joker, dar și explorează ideea de rebeliune și transformare, teme centrale ale noii sale creații.

Deși videoclipul a fost perceput inițial ca o strategie de promovare a albumului „Harlequin”, scopul real este de a atrage atenția asupra noii expoziții de la Luvru. Expoziția „Figuri ale nebunului”, care va fi deschisă între 16 octombrie 2024 și 3 februarie 2025, reunește peste 300 de lucrări de artă – de la sculpturi și picturi la tapiserii – toate explorând simbolistica nebunului și a bufonului în istoria artei. Tema se potrivește perfect cu personajul Joker, interpretat de Joaquin Phoenix, actor premiat deja cu Oscar pentru rolul său din primul film „Joker” din 2019.

Albumul „Harlequin” și succesul garantat al filmului Joker

„Harlequin” marchează o nouă etapă în cariera lui Lady Gaga, atât ca actriță, cât și ca muziciană. Noul material discografic conține 13 melodii, printre care și câteva coveruri celebre, precum „Get Happy” și „Oh, When the Saints”. În versurile piesei principale, „The Joker”, Gaga explorează profunzimea emoțională a personajului său din film, Harley Quinn, adăugând un strat de vulnerabilitate și dramatism.

Filmările pentru „Joker: Folie à Deux” au scos la iveală și un aspect muzical important al personajului Joker. Conform regizorului Todd Phillips, filmul se concentrează pe relația dintre Joker și Harley Quinn, pe fundalul unui Arkham Asylum sinistru, iar muzica joacă un rol central în această poveste. Astfel, lansarea albumului și a filmului se completează perfect, promițând să creeze o adevărată mișcare culturală în jurul temei Jokerului.

Fanii lui Lady Gaga sunt deja obișnuiți cu abordările inovatoare ale artistei, fie că este vorba despre muzică, film sau artă. Cu „Harlequin” și „Joker: Folie à Deux” lansate aproape simultan, Gaga reușește să îmbine perfect universul cinematografic și cel muzical, oferindu-le fanilor o experiența unica.