Jose Mourinho a cheltuit aproape două miliarde de euro pe transferuri. Doar un singur antrenor a dat mai mulți bani

de: Beatrice Dumitru
17 01. 2024

Jose Mourinho este considerat unul dintre cei mai scumpi antrenori. El a încasat salarii impresionante de la echipele pe care le-a pregătit, dar a cheltuit și sume uriașe pentru transferuri. Doar un singur antrenor a dat mai mulți bani decât ”Mou” în istoria fotbalului. Despre cine este vorba.

Suma cheltuită de Jose Mourinho pe transferuri

Jose Mourinho (60 de ani) era, cândva, cel mai bine cotat antrenor din lume, dar în ultimii ani echipele pe care le-a antrenat nu au mai strălucit. Dovadă și ultimul său mandat, care tocmai s-a încheiat la AS Roma înainte de expirarea contractului, fiind demis. Portughezul era pe banca italienilor din august 2021. El a lăsat echipa pe locul nouă, cu cel mai prost început de sezon în Serie A din 2003 încoace.

Antrenorul portughez a condus unele dintre cele mai mari cluburi din lume și, prin urmare, unele cu mulți bani în conturi. Astfel, el se numără printre tehnicienii care au cheltuit cei mai mulți bani pe transferuri de-a lngul carierei. Doar la AS Roma, cheltuielile lui Jose Mourinho au fost mai reduse.

Jose Mourinho. Sursa foto Profimedia

În cei 23 de ani de carieră, ”The Special One” a cheltuit pe aducerea de jucători nu mai puțin de 1.86 miliarde de euro. Doar un singur tehnician a cheltuit mai mulți bani decât el în istoria fotbalului, notează Daily Mail.

Cel mai mare transfer realizat de portughez este aducerea lui Paul Pogba la Manchester United pentru 105 milioane de euro, în 2016, un record la acea vreme. Pe doi se află Romelu Lukaku, care un an mai târziu a ajuns pe Old Trafford în schimbul a 85 de milioane de euro. Sume generoase a cheltuit și la Chelsea, Real Madrid, Inter Milano și Tottenham.

Cine îl devansează pe Jose Mourinho

Jose Mourinho este devansat doar de Pep Giuardiola, care a transferat jucători în valoare de două miliarde de euro la Barcelona, ​​Bayern Munchen și Manchester City.

Jack Grealish este cel mai scump jucător transferat de Pep Guardiola.A fost adus la City în vara anului 2021, pentru 117,5 milioane de euro. În acest an, catalanul l-a adus la ”Cetățeni” și pe Josko Gvardiol, care a costat nu mai puțin de 90 de milioane de euro.

Citește și: Jose Mourinho a fost demis de 6 ori, dar a fost ”recompensat” cu 100 de milioane de euro. De două ori de aceeași echipă

Pe locul trei în topul managerilor care au cheltuit cei mai mulți bani se află Carlo Ancelotti, cu 1.7 miliarde de euro. Acesta are în plamares 25 de trofee, inclusiv patru Ligi ale Campionilor, în timp ce Jose Mourinho a câștigat 27, iar Guardiola 36.

Topul antrenorilor care au cheltuit cei mai mulți bani

  • 1. Pep Guardiola – două miliarde de euro
  • 2. Jose Mourinho – 1.86 miliarde de euro
  • 3. Carlo Ancelotti – 1.7 miliarde de euro
  • 4. Massimiliano Allegri – 1.4 miliarde de euro
  • 5. Diego Simeone – 1.2 miliarde de euro
  • 6. Manuel Pellegrini – 1.2 miliarde de euro
  • 7. Thomas Tuchel – 1.18 miliarde de euro
  • 8. Antonio Conte – 1.16 miliarde de euro
  • 9. Mauricio Pochettino – 1.15 miliarde de euro
  • 10. Jurgen Klopp – 1.1 miliarde de euro

Salariile pe care le-a avut ”The special One” în carieră

Jose Mourinho este liber de contract după demiterea de la AS Roma, dar potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, el va antrena o echipă din Golf în următoarele două sezoane, iar salariul va fi unul incredibil: 60 de milioane pe stagiune.

Citește și: Jose Mourinho a dezvăluit că știe un singur nume în limba română. Giovanni Becali a venit imediat cu replica

Antrenorul portughez a avut salarii impresionante de-a lungul carierei sale. Printre cele mai mari se află cele încasate la Real Madrid, Chelsea și Manchester United.

  • Real Madrid 2010-2013: 14.8 milioane de euro/sezon
  • Chelsea 2013-2015: 13,5 milioane de euro/sezon
  • Man. United 2016-2018: 18 milioane de euro/sezonâ
  • Man United 2018: 23.5 milioane de euro.