Dinamo – Rapid, 1-2. Fiesta în Giulești. Rapidiștii s-au impus pe final, ”Câinii” au avut o transversală

de: Beatrice Dumitru
27 01. 2024

Dinamo a pierdut derby-ul cu Rapid din etapa cu numărul 23 din SuperLiga. Rapidiștii au deschis scorul prin Papeau, iar ”câinii” au egalat foarte repede prin Abdallah, la ultima fază a primei reprize. După acest eșec, echipa lui Zeljko Kopic rămâne pe penultimul loc, cu 16 puncte. Giuleștenii sunt pe locul doi, la opt puncte de liderul FCSB.

De ce nu merg fanii Rapidului la derby-ul cu Dinamo

Minutul 90+10. Finalul meciului.

Minutul 90. GOOOOL Rapid. O centrare a lui Onea este respinsă până la Papeau, acesta centrează, Săpunaru respinge cu capul, iar Burmaz șutează și înscrie.

Minutul 89. Ocazie Rapid. Onea a centrat în fața porții, iar Burmaz a șutat în Golubovic ieșit foarte bine în întâmpinare.

Minutul 82. Ocazie Rapid. Lucas Alves a respins cu capul pe spate o centrare, mingea l-a lovit în față pe Burmaz și din deviere a trecut puțin pe lângă bară.

Minutul 79, Ocazie Rapid. Rrahmani a șutat pe colțul scurt, dar Golubovic a respins.

Minutul 56. Ocazie Dinamo. Politic a reluat din careu, dar a nimerit transverala.

INFO. Fanii Rapidului nu au făcut deplasarea la derbyul Dinamo – Rapid și aproximativ 3.5000 de fani văd partida pe propriul stadion, în Giulești.

Minutul 48. Ocazie Dinamo. Abdallah a luat o acțiune pe cont propriu pe partea dreapta, l-a driblat pe Papeau, dar mingea șutată de Ilic a fost deviată de un coechipier.

Minutul 45. A înceout repriza a doua. Pe stadion sunt prezenți 13.425 de suporteri.

Minutul 45+2. Final prima repriză.

Minutul 45: GOOOOL Dinamo. Abdallah a restabilit egalitatea printr-o executie cu călcâiul.

Minutul 43. GOOOOL Rapid. Papeau a deschis scorul cu un șut din interiorul careului.

Minutul 40. Denis Politic a șutat puțin pe lângă poartă din afara careului.

Minutul 38. Ocazie Rapid. Albu șuteaă de la distanță, dar balonul trece puțin peste poarta alb-roșilor.

Minutul 27. Ocazie Rapid. Hasani a șutat puțin pe lângă poartă din interiorul careului.

Minutul 19. Ocazie Dinamo. Balonul ajunge la Homawoo în fața porții, dar șutul său este blocat de un adversar.

Minutul 2. Ocazie Dinamo. Ilic în lansează pe Abdallah, dar Aioani intervine salvator, Politic încearcă să ajungă la respingere, dar este blocat.

Minutul 1. Începe prima repriză a meciului Dinamo – Rapid.

Dinamo – Rapid, etapa 23 SuperLiga. Sursa foto: Sport Pictures

Echipele trimise în teren

DINAMO: Golubovic – Lucas, Velkovski, Homawoo – De Moura, Ilic, Pavicic, Amzăr – Abdallah, Gregorio, Politic
REZERVE: Railean, D. Iglesias, M. Irimia, P. Neagu, A. Bani, R. Grigore, Dr. Irimia, Milanov, Cr. Costin, Ghezali, Patriche
ANTRENOR: Zeljko Kopic

RAPID: Aioani – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun – Hasani, Al. Albu, Djokovic – Papeau, Rrahmani, El Sawy
REZERVE: Drăgia – Dr. Grigore, I. Cristea, Borza, Bădescu, Oaidă, Bamgboye, Al. Ioniță II, Cîrjan, Burmaz, Soni
ANTRENOR: Cristiano Bergodi.

La meciul Dinamo – Rapid, suporterii giuleștenilor nu vor fi pe Arena Națională, din cauza divergențelor legate de numărul de bilete și de locul în care le-au fost alocate. Rapidiștilor li s-ar fi promis 5.000 de bilete, însă ulterior au primit 2.800, echivalentul a 5% din capacitatea Arenei Naționale, acelea fiind repartizate la inelul 3. Fanii alb-vișiniilor nu au acceptat acest lucru și au anunța că nu se vor prezenta la meci.

În aceste condiții, rapidiștii vor urmări derby-ul Dinamo – Rapid de pe stadionul din Giulești pentru că va fi transmis pe tabelele de marcaj ale arenei. Intrarea va fi liberă. Aceștia speră să fie mai mulți decât spectatorii care vor vedea meciul de pe Arena Națională, Dinamoviștii au vândut pentru derby-ul cu Rapid în jur de 10.000 de bilete.

Suporteri Rapid. Sursa foto: Sport Pictures

Putem să scriem împreună o pagină nouă în istoria noastră, să aducem acasă nu doar o victorie, ci și un moment unic care va rămâne în amintirile noastre pentru totdeauna.

Le vom putea povesti nepoților că am fost acolo, în acea zi friguroasă de ianuarie, atunci când pe Giulești au fost mai mulți suporteri decât pe Arena Națională!”, a spus un reprezentant al Peluzei Nord, potrivit Playsport.

Cele două echipe și-au marcat cele mai multe goluri

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 114 ori, de 50 de ori au câştigat alb-roșii, de 39 de ori s-a impus formaţia giuleşteană, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate.

Dinamo este echipa din SuperLigă care i-a dat cele mai mult goluri Rapidului, 1,68, așa cum Rapid este formația care a marcat de cele mai multe ori în poarta ”câinilor roșii”, o medie de 1,43 reușite per meci.

În prezent, distanța în clasament dintre cele două echipe este foarte mare. Rapid este pe podium, în timp ce Dinamo ocupă penultimul loc.

În partida tur a fost 4-0 pe Giulești, cea mai mare diferență în favoarea vișiniilor, un astfel de scor a mai fost înregistrat pe 15 aprilie 2000.