Detalii incredibile din dosarul Simonei Halep. ”Prins în Oceanul Pacific, dar conținea ingrediente chinezești”

de: Beatrice Dumitru
20 02. 2024

Simona Halep (32 de ani) așteaptă cu optimism răspunsul celor de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, pentru că a susținut mereu că este nevinovată.

Simona Halep cere daune de 10 milioane de euro

Sportiva din Constanța își vede în continuare de programul ei, se antrenează de zor pentru a fi în formă dacă suspendarea inițială de patru ani va fi micșorată și va putea reveni în circuitul WTA.

Reprezentanții celor de la TAS au remis un comunicat, în care au scris că probele din dosar sunt atent analizate, motiv pentru care nu se poate vorbi acum de un termen precis legat de verdict.

Informatii din dosarul Simonei Halep. Ce sustine compania canadiana care a vandut suplimentul contaminat

Până atunci, în spațiul public, au apărut informații de ”insider” din dosarul pregătit de avocații Simonei Halep.

Dubla câștigătoare de Grand Slam, Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) a trecut și ea la fapte și a dat în judecată Quantum Nutrition, compania canadiană care a realizat suplimentul nutritiv contaminat și care activează sub numele de Schinoussa Superfood. Halep solicită daune de peste zece milioane de dolari.

Vezi și: Câţi bani ar da Simona Halep pentru avocaţii care o apără în procesul dopajului. Suma este halucinantă

Cum se apără Simona Halep. ”Garanții neonorate”

Pe de altă parte, avocații sportivei noastre au lucrat puternic la dosar.

Pârâtul a făcut următoarele garanții pentru conținutul și ingredientele Schinoussa MCT: a garantat în mod expres că ‘sursele noastre sunt peptide de colagen marin hidrolizat prins în Oceanul Pacific, pentru a asigura o sursă curată și prietenoasă cu mediul înconjurător’, dar de fapt Keto MCT conținea ingrediente chinezești de origine necunoscută, dar și Roxadustat, care nu era menționat pe eticheta produsului”, scrie în plângerea depusă de avocații Simonei Halep, susține prosport.ro.

ITIA a cerut majorarea pedepsei Simonei Halep

În ultima zi a audierilor de la TAS, a avut loc confruntarea dintre Simona Halep și cei de la ITIA. Reprezentanții Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis au susținut în fața instanței că substanța interzisă Roxadustat nu a ajuns accidental în corpul sportivei.

Din acest motiv, acuzatorii au cerut majorarea pedepsei la șase ani așa cum au făcut-o și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions.

Vezi și: Patrick Mouratoglou, distrus de scandalul Halep. Detaliile din relaţia celor doi care l-au nimicit pe antrenor

Deși a concluzionat că românca nu știa că suplimentul ar fi putut conține Roxadustat, tribunalul a precizat că nu a fost vorba doar despre contaminare, deoarece nu se poate explica de ce a fost găsit atât de mult medicament în proba ei de urină din 29 august 2022.