Descoperire șocantă într-un cartier din acest stat: O bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în grădină

de: Andrei Simion
21 06. 2024

O femeie din Missouri a avut parte de o descoperire neașteptată în timp ce îngrijea grădina sa, când a găsit o bombă din Al Doilea Război Mondial. Pamela Lovett a remarcat un obiect metalic mic, acoperit cu noroi și rugină, în timp ce lucra în curtea casei sale, conform relatărilor soțului ei pentru NBC News.

Bomba din Al Doilea Război Mondial

Ea și sotul ei, fiind surprinsi de descoperire, au dus imediat obiectul în casă pentru a-l investiga. Conform lui Coffey, soțul doamnei Lovett, obiectul era mai mic decât palma sotiei și când aceasta a încercat să curețe murdăria de pe el, a realizat că pe el erau inscriptionate caractere japoneze.

„La un moment dat, mă aflu la masa noastră de sufragerie și îl curăț cu un cuțit de friptură încercând să îl curăț”, a povestit Coffey.

„Încercam să ne dăm seama ce era, când din bucătărie strigă, ‘Stai! Cred că e o bombă!'”.

Inițial, Coffey a crezut că este o greutate de scufundare, dar sotia a folosit aplicația Google Lens pentru a descifra cu exactitate ce era, o metodă care a implicat că era o bombă.

Cuplul a sunat la Departamentul Șerifului din Comitatul Jefferson pentru asistență. Ei au răspuns împreună cu Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozibili și cu Forțele Aeriene, conform lui Coffey. Gravitatea a ceea ce se întâmpla a devenit evidentă atunci când s-a instituit un perimetru în jurul proprietății și locuitorii locali au fost instruiți să rămână în interior și să evite ușile și ferestrele în timp ce autoritățile investigau zona.

Ce a făcut cuplul

Concluziile lor au arătat că bomba, deși veche, era încă funcțională și avea capacitatea de a exploda. Cuplul a împărtășit experiențele într-o postare pe Facebook, care a atras multe reacții din partea altor persoane interesate de experiența lor.

În cele din urmă, dispozitivul a fost îndepărtat în siguranță din locuința lor de către Unitatea Regională pentru Bombe și Incendii din St. Louis. Cuplul a fost amintit cât de norocoși au fost să iasă nevătămați din întâlnirea cu explozivul periculos, care se afla în grădina lor de decenii.

S-a confirmat că bomba a fost eliminată în siguranță la o bază aeriană, conform Forțelor Aeriene Scott. Domnul Coffey și doamna Lovett rămân curioși cu privire la alte artefacte istorice care ar putea fi îngropate în curtea lor și în zona locală. Domnul Coffey a spus că soția sa are o pasiune pentru antichități și așteaptă cu interes următoarea lor descoperire.