Cum se scrie corect, confort sau comfort? Greșeala pe care o fac mii de români, zilnic

de: Apostol Stefan
18 07. 2024

În vorbirea curentă folosim, de cele mai multe ori, anumite cuvinte, dar în forma lor scrisă, apar greșit. Este și cazul cuvântului despre care vorbim astăzi, așa că este momentul să aflăm cum se scrie corect, confort sau comfort, de altfel greșeala pe care o fac mii de români, zilnic.

De ce vorbirea curentă diferă de modul în care scriem?

Limbajul vorbit, sau vorbirea curentă, și cel scris sunt în mod evident diferite, cu scopuri diferite. Limbajul scris este permanent. Astfel că cititorul poate reveni asupra lui din nou dacă sensul nu este imediat clar. Acest lucru nu este posibil cu vorbirea, care este „fugară și efemeră”, spun epxerții.

Scrisul nu implică, de obicei, interacțiunea directă, cu excepția scrisorilor personale. În același timp, poate, a unor comunicări pe calculator, cum ar fi e-mailul.

Copiii învață să vorbească înainte de a învăța să citească și să scrie. Învățarea vorbirii pare să aibă loc în mod natural acasă. De cealaltă parte, învățarea cititului și a scrisului este de obicei asociată cu începutul școlarizării formale.

Cum se scrie corect, confort sau comfort?

În cazul de față vorbim despre un anume cuvânt, și vom încerca să aflăm cum se scrie corect, confort sau comfort?

Deși am avea tentația să considerăm comfort ca fiind varianta corectă, din punct de vedere al construcției sale, gramatica limbii române ne spune că, de fapt, forma corectă este confort. Așadar, atunci când folosim acest cuvânt, vom folosi varianta corectă (exe: Eu am nevoie de confort ca să pot lucra).

Limbajul scris este mai dificil de învățat

Adesea, limbajul scris este mai dificil de învățat și perceperea vorbirii este ca fiind mai puțin complexă decât limbajul scris. dar, conform experților în lingvistică, nu este așa.

Limbajul oral este la fel de complex din punct de vedere lingvistic ca limbajul scris, dar complexitatea este de altă natură. Și astfel, fără să ne dăm seama, în vorbirea curentă folosim deseori cuvintele greșit.

Acest aspect, din nefericire, se transpune de multe ori și în cel scris. Astfel că, în cazul unor cuvinte, atât oral, cât și scris, ajungem să folosim versiunea greșit.

În concluzie, deși există diferențe între vorbirea curentă și limbajul scris, în cele din urmă trebuie să vorbim corect, din toate punctele de vedere. Așa că, atunci când folosiți orice cuvânt, și nu sunteți sigur, poate ar fi cazul să consultați DEX-ul. Așa veți scăpa de momentele posibil penibile de exprimare și scriere.