Cum l-a ajutat Cristiano Ronaldo pe Radu Drăgușin să aibă un fizic impresionant: ”Să îl suni din partea mea”

de: Beatrice Dumitru
12 01. 2024

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham și a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc, într-o afacere de 31 de milioane de euro. După această mutare a fost dezvăluit și rolul jucat de Cristiano Ronaldo în ascensiunea fundașului, care are un fizic impresionant la 21 de ani.

Gestul lui Cristiano Ronaldo pentru Radu Drăgușin

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham este una dintre loviturile începutului de an pe piața transferurilor. Londonezii au plătit clubului Genoa suma de 31 milioane de euro, dintre care șase milioane se vor achita sub formă de bonusuri, dacă vor fi îndeplinite anumite clauze din contract. Înainte de Genoa, Radu Drăgușin a jucat la Juventus Torino, unde la avut coleg pe Cristiano Ronaldo.

Radu Drăgușin a încercat să afle secretul succesului starului portughez pe vremea în care erau colegi la ”Bătrâna Doamnă”. Jurnalistul Decebal Rădulescu a explicat cum a ajuns fundașul să aibă un fizic de invidiat la doar 21 de ani. Acesta a povestit că internaționalul român l-a rugat pe starul portughez șă-i ofere sfaturi de nutriție.

Cristiano Ronaldo l-a pus în legătură cu nutriționistul său, iar de atunci Radu Drăgușin este foarte atent la alimentația sa.

Radu Dragușin, Tottenham.

”Foarte puțină lume știe că el e un foarte bun bucătar. Cum a devenit așa? Este un tip care a ajuns să își cântărească ce mănâncă, în halul ăsta se pregătește. Nu știu dacă știți, dar nu are niciun fel de accidentare. Cum a ajuns aici? La Juventus l-a avut coleg pe Cristiano Ronaldo. Într-o zi s-a dus la el și i-a spus: ”Cristiano, vreau și eu să mănânc exact ce mănânci tu”.

Cristiano i-a zis: ”Fratele meu, vino încoace, uite ăsta este numărul de telefon al nutriționistului meu, te rog să îl suni din partea mea, spune că eu ți l-am dat și să te ajute”. De atunci, el se hrănește exact așa cum îi spune omul ăla. Toată lumea pune povestea asta a lui că nu se accidentează pe modul în care se alimentează și eu cred în povestea asta”, a spus jurnalistul Decebal Rădulescu pentru Digisport.

Cum este descris Radu Drăgușin de englezi

Presa engleză a scris la superlativ despre Radu Drăgușin și i-a scos în evidență calitățile. Acesta este considerat un ”Virgil van Dijk român”, căpitanul lui Liverpool ”care l-a inspirat în jocul său”.

E agresiv în aer, mai ales în apărare, dar și la fazele fixe de atac”, a scris, The Times, amintind că unul dintre antrenorii secunzi de la Genoa îl compara cu un tren, cum trece prin adversari pentru a-și atinge scopul la cornere și lovituri libere.

Citește și: Salariul uriaș refuzat de Radu Drăgușin de la Bayern Munchen pentru a juca la Tottenham. Câți bani i-au oferit bavarezii

”Precum Van de Ven, e rapid, a excelat la testele de sprint pe 40 și 60 de metri, ceea ce îi va permite să se integreze în defensiva avansată a lui Postecoglou. Spre deosebire de Romero, e disciplinat. A primit un singur cartonaș galben în 19 etape la Genoa, record actual pentru un stoper în Serie A”, au adăugat englezii.

Radu Drăgușin, primul interviu după transferul la Tottenham

Radu Drăgușin a fost prezentat oficial la Tottenham, iar la aproximativ trei ore de la acel moment, clubul londonez a distribuit pe rețelele de socializare și primul interviu al fundașului. Acesta a dezvâluit cum l-a convins antrenorul Ange Postecoglou să semneze cu Spurs.

Sunt încântat. Sunt foarte, foarte fericit. E un pas mare pentru mine, dar simt că este cel corect. Cred că decizia a fost luată cu inima. Am discutat de câteva ori cu antrenorul, am simțit o conexiune. Mi-a spus că își dorește cu adevărat să mă alătur, că îi place felul în care joc și că mă consideră potrivit pentru această echipă.

Citește și: Radu Drăgușin, pe locul doi în topul celor mai scumpe transferuri din lume în această iarnă. Cine l-a devansat

Îmi place acest gen de fotbal, agresiv, cu multe spații pe care trebuie să le aperi. Vă pot asigura că mereu voi da 100% pe teren. Sunt un tip care dă totul pentru echipă. Este un vis că pot juca fotbal, mai ales pentru un astfel de club”, a spus Radu Drăgușin.

Radu Drăgușin poate debuta la Tottenham pe 14 ianuarie, în fața lui Manchester United, pe Old Trafford. Spurs se află pe locul cinci din 20 în Anglia, la șase puncte de liderul Liverpool după 20 de etape.