08 mai 2024 | 09:45

Cresc tarifele la energie electrică, facturi mai mari la curent pentru români. Anunțul celui mai mare furnizor din România

ACTUALITATE
Cresc tarifele la energie electrică, facturi mai mari la curent pentru români. Anunțul celui mai mare furnizor din România

Hidroelectrica anunță majorarea prețurilor la energie electrică pentru consumatorii casnici, ceea ce, în mod evident, nu are cum să fie o veste bună.

Compania energetică de stat Hidroelectrica a anunțat recent o creștere ușoară a prețului la energia electrică pentru anumite categorii de consumatori casnici din România.

Această decizie vine în contextul în care Hidroelectrica a devenit un furnizor de energie electrică tot mai important pe piață, oferind printre cele mai competitive tarife în acest an.

Data de start a noilor tarife la energie

Potrivit anunțului oficial, începând cu data de 1 aprilie 2023 și până la 30 iunie, Hidroelectrica va majora ușor prețul la furnizarea de energie electrică pentru clienții casnici care aleg să devină clienți ai companiei.

Astfel, prețul propus pentru furnizarea de energie electrică activă, inclusiv taxele, va fi de 0,28404 lei/kWh, față de oferta anterioară de 0,28253 lei/kWh, din începutul anului curent.

Conform detaliilor comunicate, prețul total al energiei facturate va oscila între 0,74452 lei/kWh pentru clienții din Banat și 0,86766 lei/kWh pentru cei din Oltenia.

Această ofertă este valabilă exclusiv pentru consumatorii casnici și pentru contractele încheiate în perioada menționată, respectiv 01.04.2023 – 30.06.2023.

Contractul va fi valabil un singur an și intră în vigoare de la data menționată

Este important de menționat că prețul stabilit în contract este ferm și fix pe durata unui an, indiferent de nivelul de consum al clientului.

Comparativ cu oferta anterioară, aplicată începând cu 1 ianuarie, observăm o ușoară creștere a prețurilor. În acea perioadă, tarifele variau între 0,70160 lei/kWh și 0,78454 lei/kWh, în funcție de regiunea geografică a clientului.

Este, de asemenea, relevant de menționat că oferta anterioară a Hidroelectrica era valabilă până la 30 iunie, însă compania a decis să ajusteze prețurile ceva mai devreme.

Prețul final propus de Hidroelectrica la energie este ușor peste cel mai mic preț plafonat de stat, care este de 0,68 lei/kWh. Cu toate acestea, pentru consumatorii cu un consum lunar sub 100 kWh, compania va aplica prețul plafonat de 0,68 lei/kWh, conform informațiilor furnizate de Economedia.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele