Corvinul Hunedoara s-a umplut de bani după câștigarea Cupei României. Câți bani a primit fiecare jucător

de: Beatrice Dumitru
16 05. 2024
Cupa României, Corvinul Hunedoara / Foto: Profimedia

Corvinul Hunedoara a scris istorie în Cupa Romîniei și a câștigat marele trofeu, după ce a învins în finală pe Oțelul Galați. În urma acestui succes, jucătorii pregătiți de Florin Maxim s-au umplut de bani, Cât primește fiecare fotbalist pentru cucerirea trofeului.

Câți bani vor primi jucătorii Corvinului

Corvinul Hunedoara a învins pe Oțelul Galați în finala Cupei  României, la loviturile de departajare 2-2 (3-2 d.l.d.). Este pentru prima oară din 1975, adică după 49 de ani, când o echipă din liga secundă câştigă acest trofeu. Ultima divizionară secundă câștigătoare în Cupa României a fost Rapid, în stagiunea 1974-1975.

Pe lângă trofeu și participarea în preliminariile Europa League, Corvinul a încasat și un cec important, iar fiecare jucător va fi răsplătit cu o sumă importantă.

Pentru că a câștigat Cupa României, trupa din Hunedoara s-a ales cu un premiu de 240.000 de euro, iar pentru parcursul până în finală își asigurase un cec de 133.000 de euro. În total, în conturile clubuilui au intrat 373.000 de euro. Astfel, fiecare jucător va fi remunerat cu suma de 11.000 de euro.

Și Oțelul Galați a încasat suma de 105.000 de euro după ce a ajuns până în finala Cupei României.

Corvinul joacă în Europa League. Posibili adversari

Corvinul Hnedoara va juca în tururile preliminare din Europa League. Dacă va primi licența din partea UEFA, Corvinul va fi singura echipă din România care va juca în a doua competiție europeană ca importanță.

Trupa din Hunedoara nu va fi cap de serie la tragerea la sorți și va avea parte de un adversar tare încă din primul tur.

  • Silkeborg (Danemarca)
  • Wisla Cracovia (Polonia)
  • NK Rijeka (Croația)
  • Tobol Kustanai (Kazahstan)

Vezi și: Explicația lui Dorinel Munteanu după gestul de neînțeles din finala Cupei României. A plecat în timpul penalty-urilor

Pe lângă aceste echipe vor mai apărea și altele din Grecia, Israel, Cipru, Ungaria, Azerbaidjan, Moldova sau Kosovo, țări în care nu s-au încheiat campionatele.

Mesajul lui Mihai Leu pentru Corvinul Hunedoarea

Mihai Leu, campion la box şi raliu, născut în Hunedoara, a felicitat formaţia Corvinul pentru câştigarea Cupei României şi a promis că va fi prezent la meciurile din cupele europene, dacă trupa lui Florin Maxim va primi licența din partea UEFA.

Felicitări, Corvinul! Mă bucur din suflet pentru această performanţă unică. Îmi pare rău că nu am putut să fiu alături de voi şi fizic, dar voi veni la meciurile din cupele europene. Forza Hunedoara!”, a scris Leu pe Facebook.

Acesta se află internat la Fundeni, după ce a fost adus de urgență la spitalul din Hunedoara, în urma unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală suferită la Spitalul Militar.