Cea mai bună oră la care să-ți cumperi un bilet de avion. Sfat important: Nu căuta oferte pe telefon după ce ți-ai terminat programul la muncă

de: Iulian Ioncea
23 10. 2024

Cu siguranță fiecare dintre noi a pățit, și nu doar o dată, să găsească prețuri diferite la biletele de avion pentru aceeași destinație, în funcție de momentul în care a intrat să își cumpere biletul.

Chiar dacă vorbim despre același timp de bilet de avion, pentru aceeași destinație și aceleași zile și ore de plecare, prețul diferă de la un moment la altul.

Ei bine, specialiștii din domeniul călătăriilor afirmă că există și unele ore bune la care ar trebui cumpărate biletele de avion. Iar un sfat foarte important este ca achizițiile să nu fie făcute de pe telefonul mobil, după ce ne-am terminat programul de muncă!

Când trebuie cumpărate biletele de avion

„Cele mai scumpe bilete vor fi găsite întotdeauna vineri, duminică sau seara, deoarece în momentul în care oamenii au puțin timp liber încep să-și caute bilete de avion. Așadar, potrivit algoritmilor de căutare, bilete ar trebui să fie căutate în zilele din timpul săptămânii, luni-miercuri, și întotdeauna în prima parte a zilei. Ca și interval oral, ideal ar fi de căutat între 06.00 și 08.00 sau între 11.00 și 13.00, deoarece atunci sunt șansele cele mai mari să găsiți bilete la niște prețuri mult mai bune, decât în alte intervale.

Când sunt sărbători legale în țară nu este recomandă căutarea și cumpărarea biletelor. În ultima vreme, impactul e din ce în ce mai redus din punctul device-ului de pe care căutăm, însă de pe laptop avem șanse mai mari să găsim mai bine, deoarece foarte multe oferte, promoții apar acolo. Toată lumea stă pe telefon, iar tour-operatorii știu acest lucru, deci de pe laptop sau computer avem șanse mai mari să găsim niște prețuri mai bune”, a spus Roxana Ilie, manager al unei agenții de turism, pentru ziare.com.

Prețul diferă și în funcție de numărul de bilete cumpărate

Potrivit unui studiu realizat de Vola, prețurile diferă și în funcție de modul în care alegem să ne facem vacanța sau să le cumpărăm. Spre exemplu, cei care pleacă singuri în vacanță, deci își cumpără doar un bilet de avion, vor găsi cele mai bune prețuri pentru zborurile care se desfășoară în zilele de marți.

În schimb, cei care pleacă în cuplu, deci își cumpără două bilete de avion, tarifele mai mici sunt pentru zborurile care au loc în zilele de sâmbătă.