Ce salarii au angajații Dacia în luna septembrie a anului 2024. Unii primesc bonus 12.000 de lei

de: Iulian Ioncea
30 09. 2024

Cu trei divizii principale în România, Proiectare și Inginerie (Renault Technologie Roumanie), Producție (uzina de la Mioveni) și Comercializare Autovehicule (Renault Commercial Roumanie), Automobile Dacia, parte a grupului Renault, are peste 13.000 de angajați.

Fiind considerată drept una dintre cele mai mari firme din țara noastră, Dacia are, pe lângă mecanici, și alte specializări în cadrul companiei: de la operatori financiari, până la manageri.

De-a lungul timpului, mulți români s-au întrebat ce salarii ar avea angajații de la Automobile Dacia, iar acum, cu ajutorul site-ului UndeLucrăm, noi vă oferim răspunsul.

Pe lângă salariile de bază, mulți dintre angajații Dacia primesc și bonusuri semnificative, sub formă de tichete de masă sau recompense anuale care pot ajunge până la 12.000 de lei, în cazul unui manager care are 16 ani de experiență.

Salariile de bază ale angajaților Dacia

La nivel de salarii de bază, diferențele sunt evidente în funcție de rolul ocupat și de experiența fiecărui angajat. Un operator financiar, cu doar un an de experiență, câștigă aproximativ 4.500 de lei pe lună. Acesta este unul dintre salariile medii oferite pentru un post de entry-level, dar este semnificativ mai mare decât cel al unui automatist stagiar, care primește doar 2.000 de lei pe lună.

Pe de altă parte, un manager cu o experiență de 16 ani primește un salariu de 9.000 de lei pe lună. Un project manager aflat la început de drum are un salariu de 6.000 de lei, la care se adaugă diferite bonusuri care pot ajunge până la 300 de lei în fiecare lună.

Un alt rol important în cadrul Dacia este cel de Engineering Team Leader, unde un angajat cu cinci ani de experiență câștigă 6.000 de lei pe lună. Deși salariul este același ca și pentru project managerul de entry level, responsabilitățile pot varia semnificativ în funcție de departamentul sau proiectul la care lucrează.

Bonusuri atractive pentru anumite poziții

Pe lângă salariul lunar, angajații Dacia beneficiază și de diverse bonusuri, ceea ce contribuie semnificativ la pachetul salarial total. Managerii, de exemplu, primesc un supliment lunar de 800 de lei sub formă de tichete de masă, ceea ce crește venitul lunar până la aproape 10.000 de lei. În plus, aceștia sunt recompensați anual cu un bonus suplimentar de 12.000 de lei, ceea ce le crește și mai mult veniturile.

Pentru project managerii de entry level, bonusurile lunare sunt mai mici, în jur de 300 de lei.

Salariile și bonusurile prezentate în acest articol au fost postate în lunile august și septembrie de către angajații Dacia, sub protecția anonimatului, pe site-ul UndeLucrăm.