Ce faci de Ziua Copilului în Capitală, dar și la Cluj-Napoca
MINA, Museum of Immersive New Art, celebrează Ziua Copilului într-un mod spectaculos, între 1 și 2 iunie, invitând publicul din București și din Cluj să se alăture unui program artistic special dedicat copiilor și părinților.
Atât la MINA București, cât și la MINA Pop Up din Cluj, va fi prezentată o nouă expoziție în premieră, intitulată „Animale în Lumea Artei”, care aduce în prim-plan capodopere din diverse perioade artistice, toate având ca temă comună animalele.
Ziua Copilului la București
Expoziția „Animale în Lumea Artei” va oferi publicului, de Ziua Copilului, reprezentări extrem de detaliate și realiste ale unor animale, peisaje exotice și fantastice, scene idilice din natură sau compoziții simbolice ce reflectă relația dintre oameni și animale.
Lucrările de artă vor fi însoțite de explicații adaptate pentru copii, oferindu-le copiilor acestora o experiență educativă și plăcută despre lumea animalelor și a artei. Ghidul expoziției va fi Mădălina Mirea, critic și istoric de artă, cu doctorat în arte vizuale, membru UAP Filiala de Critică din București.
Pe lângă expoziție, la București, în cadrul MINA, biletul pentru primul spațiu imersiv va oferi acces și la spectacolele permanente „Van Gogh” și „Cosmos”, iar în al doilea spațiu imersiv vizitatorii vor putea urmări și noul spectacol educațional „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”.
Mai mult decât atât, va fi prezentat și un câine robot de distracție și pază, care îi va bucura și distra pe copii.
Ziua de 1 iunie la Cluj-Napoca
În Cluj, la MINA Pop Up, biletul va asigura acces la expoziția „Animale în Lumea Artei”, precum și la spectacolele imersive „Gustav Klimt” și „Lumea Subacvatică”.
Intrarea la eveniment este gratuită pentru toți copiii cu vârsta de până în 3 ani, iar pentru copiii sub 12 ani se aplică o reducere de 50%. Accesul se va face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile.
MINA combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial care are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.
Așadar, se poate spune că, prin intermediul expozițiilor și programele educaționale, își propune să inspire și să educe publicul de toate vârstele prin intermediul artei și tehnologiei.